Никог није позвао

Петровић приватизовао славу Бијељине

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2024. 19:29

Бијељина прославља славу Светог Пантелејмона, али чини се да је славу присвојио градоначелник. Позвао је само страначког шефа и представнике братских градова. За званичнике Српске и Србије није било мјеста. А ни за оне који раде за овај град, а припадају другој странци.

Да се бар на славу позива, обичај је и код неистомишљеника. Ипак, Љубиша Петровић за ред не мари. Тако нешто не приличи ни једном одраслом човјеку а још мање једном градоначелнику, порука је из бијељинског СНСД-а.

"Ја сам предсједник Скупштине града, ни ја ни одборници Скупштине града уопште нисмо позвани на славу града нити било ко од функционера републичких или било којих других који, да кажем, нису уз градоначелника, али ево ја сам ту, моје колеге су ту и мислим да то није ничија приватна својина да може било ко да присваја било шта“, каже предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Ипак, грађани, без обзира на политичке размирице, кажу, свечано је данас у Бијељини. Мада не могу да се отму утиску да би много тога могло да побољша изглед града. Путеви без рупа, паркинг простори, јавна гаража, боља инфраструктура, спортска сала и бар неки капитални пројекти - жеље су Бијељинца на дан славе Града. Могло би се, кажу, ту што шта урадити али ово бар за почетак.

"Више уређености града, ево нпр. данас је слава Града ја не видим да је слава Града уопште. Улице су у хаосу, нпр. Рачанска доле, она се ради већ 30 година, никад се не уради бољи је макадам од онога“, каже један саговорник.

"Па у Бијељини би требала да се пусти ова аутобуска станица, да се ријеше ти проблеми. Паркинг треба још да се појача“, додаје други.

"Има свега по мало“, поручује трећи.

Ауто-пут, брза цеста, нови мост, најава повезивања са још неким дионицама и брза веза са Србијом неки су од историјских пројеката Владе Републике Српске и Србије, који ће Бијељини донијети боље услове и позиционирање на мапи развоја. Очигледно ни то није довољно добро да се неко од представника институција Републике Српске и Србије нађе на списку званица на свечаној академији.

Пратите нас и путем Вибера