Nikog nije pozvao

Petrović privatizovao slavu Bijeljine

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2024. 19:29

Bijeljina proslavlja slavu Svetog Pantelejmona, ali čini se da je slavu prisvojio gradonačelnik. Pozvao je samo stranačkog šefa i predstavnike bratskih gradova. Za zvaničnike Srpske i Srbije nije bilo mjesta. A ni za one koji rade za ovaj grad, a pripadaju drugoj stranci.

Da se bar na slavu poziva, običaj je i kod neistomišljenika. Ipak, Ljubiša Petrović za red ne mari. Tako nešto ne priliči ni jednom odraslom čovjeku a još manje jednom gradonačelniku, poruka je iz bijeljinskog SNSD-a.

"Ja sam predsjednik Skupštine grada, ni ja ni odbornici Skupštine grada uopšte nismo pozvani na slavu grada niti bilo ko od funkcionera republičkih ili bilo kojih drugih koji, da kažem, nisu uz gradonačelnika, ali evo ja sam tu, moje kolege su tu i mislim da to nije ničija privatna svojina da može bilo ko da prisvaja bilo šta“, kaže predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Ipak, građani, bez obzira na političke razmirice, kažu, svečano je danas u Bijeljini. Mada ne mogu da se otmu utisku da bi mnogo toga moglo da poboljša izgled grada. Putevi bez rupa, parking prostori, javna garaža, bolja infrastruktura, sportska sala i bar neki kapitalni projekti - želje su Bijeljinca na dan slave Grada. Moglo bi se, kažu, tu što šta uraditi ali ovo bar za početak.

"Više uređenosti grada, evo npr. danas je slava Grada ja ne vidim da je slava Grada uopšte. Ulice su u haosu, npr. Račanska dole, ona se radi već 30 godina, nikad se ne uradi bolji je makadam od onoga“, kaže jedan sagovornik.

"Pa u Bijeljini bi trebala da se pusti ova autobuska stanica, da se riješe ti problemi. Parking treba još da se pojača“, dodaje drugi.

"Ima svega po malo“, poručuje treći.

Auto-put, brza cesta, novi most, najava povezivanja sa još nekim dionicama i brza veza sa Srbijom neki su od istorijskih projekata Vlade Republike Srpske i Srbije, koji će Bijeljini donijeti bolje uslove i pozicioniranje na mapi razvoja. Očigledno ni to nije dovoljno dobro da se neko od predstavnika institucija Republike Srpske i Srbije nađe na spisku zvanica na svečanoj akademiji.

Pratite nas i putem Vibera