Требиње

Петровић: Овај град је регионални центар културе

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2024. 19:26

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Требиња Лука Петровић рекао је да је овај град, уз туризам, енергетику и пољопривреду, постао и регионални културни центар.

Током расправе у локалном парламенту о извјештајима о раду јавних предузећа и установа у граду, Петровић је рекао да је да је велика заслуга радника Туристичке организације да Требиње постане неизбјежна адреса, који су допринијели томе кроз низ манифестација и сајамских учешћа.

"Од Требиња су направили привлачну дестинацију, што је видљиво по ноћењима, развоју апартмана, хотелских смјештаја, што је неупоредиво у односу на посљедњих седам година", рекао је Петровић.

Он је истакао да се окосница развоја пољопривреде одвија посредством Аграрног фонда, наводећи да у Требињу сада постоје 953 пољопривредна газдинства, што је значајно више у односу на 2017. годину.

"Видљиво је да је буџет Аграрног фонда 2017. године био нула КМ, а данас је 2.620.000 КМ и повећан је кроз различите програме", рекао је Петровић.

Кад је ријеч о Паркинг сервису, Петровић је рекао да су системом дигитализације паркинг-мјеста и увођењем контроле у градској зони, али и затвореним паркинзима, значајно повећали приходе и поједноставили туристима плаћање обавеза.

Одборник Листе за правду и ред Слободан Деретић рекао је постоје разлике у броју запослених у јавним установама, односно да је дошло до повећања броја запослених.

Одборници Скупштине града Требиња усвојили су данас, између осталог, извјештаје о раду и финансијским пословањима јавних установа и предузећа чији је оснивач град Требиње, као и извјештај о раду Аграрног фонда за 2023. годину.

Усвојили су извјештај о раду градоначелника за 2023. годину са извјештајем о раду у органима предузећа која обављају комуналне дјелатности у коме је наведено да је остварен позитиван финансијски резултат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.