Trebinje

Petrović: Ovaj grad je regionalni centar kulture

  • Izvor: SRNA
  • 29.04.2024. 19:26

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Luka Petrović rekao je da je ovaj grad, uz turizam, energetiku i poljoprivredu, postao i regionalni kulturni centar.

Tokom rasprave u lokalnom parlamentu o izvještajima o radu javnih preduzeća i ustanova u gradu, Petrović je rekao da je da je velika zasluga radnika Turističke organizacije da Trebinje postane neizbježna adresa, koji su doprinijeli tome kroz niz manifestacija i sajamskih učešća.

"Od Trebinja su napravili privlačnu destinaciju, što je vidljivo po noćenjima, razvoju apartmana, hotelskih smještaja, što je neuporedivo u odnosu na posljednjih sedam godina", rekao je Petrović.

On je istakao da se okosnica razvoja poljoprivrede odvija posredstvom Agrarnog fonda, navodeći da u Trebinju sada postoje 953 poljoprivredna gazdinstva, što je značajno više u odnosu na 2017. godinu.

"Vidljivo je da je budžet Agrarnog fonda 2017. godine bio nula KM, a danas je 2.620.000 KM i povećan je kroz različite programe", rekao je Petrović.

Kad je riječ o Parking servisu, Petrović je rekao da su sistemom digitalizacije parking-mjesta i uvođenjem kontrole u gradskoj zoni, ali i zatvorenim parkinzima, značajno povećali prihode i pojednostavili turistima plaćanje obaveza.

Odbornik Liste za pravdu i red Slobodan Deretić rekao je postoje razlike u broju zaposlenih u javnim ustanovama, odnosno da je došlo do povećanja broja zaposlenih.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas, između ostalog, izvještaje o radu i finansijskim poslovanjima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad Trebinje, kao i izvještaj o radu Agrarnog fonda za 2023. godinu.

Usvojili su izvještaj o radu gradonačelnika za 2023. godinu sa izvještajem o radu u organima preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti u kome je navedeno da je ostvaren pozitivan finansijski rezultat.

Pratite nas i putem Vibera