Građani protiv opoziva

Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2023. 19:03

Ljubiša Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine. Protiv opoziva glasalo je 32.293 građana. Preliminarne rezultate objavila je Komisija ali su se požalili i da su radili pod velikim pritiskom i opstrukcijama ali i da je bez obzira na to sve je urađeno po Zakonu.

"Prema rezultatima ove komisije, prvim preliminarnim i nepotpunim , za opoziv je glasalo 14 953 , a protiv opoziva 32 293. Ukupno vežećih 47 246. Komisija je radila pod punim pritiskom i uz opstrukciju gradonačelnika i Gradsek uprave. Komisija se držala Zakona i propisa koji se primjenjuju za ovaj postupak opoziva", kaže predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Iako su se i prije opoziva na rezultate žalilu u SDS-ovom taboru sada se ne bune. Konačno su upisali jednu pobjedu pa sada imaju velike planove. Odmah su zatražili raspuštanje Skupštine grada i ostavke svih. 

O tome odluku donosi Vlada i Narodna skupština, bespredmetno je o tome i pričati kažu u koaliciji "Pokrenimo Bijeljinu". Rezultate su prihvatili, kažu poštuju volju naroda. O tome da li bi neko trebalo da snosi odgovornost za rezultate kažu, odlučiće predsjenik stranke. 

"Mi ćemo naravno poštovati volju građana Semberije i Bijeljine. U prethodnom periodu mi smo odradili kampanju onako kako smo odradili. Kao što je i logično u politici postoje i pobjede i porazi, ovoga puta mi smo poraženi i čestitamo drugoj strani, građani su se demokratski na referendumu i izjasnili. Da li će biti promjena to morate pitati predsjednika Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a", kaže Miroslav Milovanović, predsjednik GO SNSD-a Bijeljina.

Rezultati opoziva mogli bi da naprave promjene i u opoziciji. Iako su na slavlje U SDS stigli brojni opozicinari, upadljivo je bilo da je i ovo prošlo bez Jelene Trivić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм