Građani protiv opoziva

Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine

  • Izvor: ATV
  • 20.03.2023. 19:03

Ljubiša Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine. Protiv opoziva glasalo je 32.293 građana. Preliminarne rezultate objavila je Komisija ali su se požalili i da su radili pod velikim pritiskom i opstrukcijama ali i da je bez obzira na to sve je urađeno po Zakonu.

"Prema rezultatima ove komisije, prvim preliminarnim i nepotpunim , za opoziv je glasalo 14 953 , a protiv opoziva 32 293. Ukupno vežećih 47 246. Komisija je radila pod punim pritiskom i uz opstrukciju gradonačelnika i Gradsek uprave. Komisija se držala Zakona i propisa koji se primjenjuju za ovaj postupak opoziva", kaže predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Iako su se i prije opoziva na rezultate žalilu u SDS-ovom taboru sada se ne bune. Konačno su upisali jednu pobjedu pa sada imaju velike planove. Odmah su zatražili raspuštanje Skupštine grada i ostavke svih. 

O tome odluku donosi Vlada i Narodna skupština, bespredmetno je o tome i pričati kažu u koaliciji "Pokrenimo Bijeljinu". Rezultate su prihvatili, kažu poštuju volju naroda. O tome da li bi neko trebalo da snosi odgovornost za rezultate kažu, odlučiće predsjenik stranke. 

"Mi ćemo naravno poštovati volju građana Semberije i Bijeljine. U prethodnom periodu mi smo odradili kampanju onako kako smo odradili. Kao što je i logično u politici postoje i pobjede i porazi, ovoga puta mi smo poraženi i čestitamo drugoj strani, građani su se demokratski na referendumu i izjasnili. Da li će biti promjena to morate pitati predsjednika Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a", kaže Miroslav Milovanović, predsjednik GO SNSD-a Bijeljina.

Rezultati opoziva mogli bi da naprave promjene i u opoziciji. Iako su na slavlje U SDS stigli brojni opozicinari, upadljivo je bilo da je i ovo prošlo bez Jelene Trivić.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.