Начелник општине Угљевик

Перић се кити туђим перјем

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2024. 19:00

Да је поклонио уџбенике основцима, похвалио се Василије Перић на друштвеним мрежама, једино је заборавио да каже да их он не би поклањао да то Скупштина није изгласала и то амандманом СНСД-а.

Није ово једина ставка која је изгласана амандманима СНСД-а. Ту су и субвенције за превоз ученика и за боравак у приватним вртићима. Нажалост из само разлога за сада знаних само Перићу, оне нису реализоване, кажу у Скупштини општине Угљевик.

- Набавка бесплатних уџбеника за основце од 5. до 9. разреда, предлог клуба одборника СНСД-а и позивам начелника да у цјелости испоштуј амандман СНСД-а који предвиђа и субвенционисање превоза ђака и боравка у приватним вртићима што није реализовано, такође желим да изразим протест подјелом бесплатних ученика у просторијама општинске управе, а не у школама што је директна злоупотреба дјеца у политичкој промоцији актуелног начелника - каже Зоран Лазић, предсједник Скупштине општине Угљевик.

Перић у својим активностима не види ништа спорно. Уџбенике је каже, у општини дијелио да би се родитељи и дјеца упознали са зградом општине. 

- У складу са расположивим средствима ићи ћемо и са тим дијелом субвенција. Ко је шта предлагао, да ли то био овај или онај. Ми смо то свакако имали намјеру да учинимо - истиче Перић.

За овај амандман предвиђено је 250.000 КМ из буџета општине. Само дио је реализован. Ово није први пут да одлуке Скупштине нису спроведене.

Рад начелника општине требао би бити усмјерен на добробит грађана и цијеле локалне заједнице, а не само да их се сјете пред изборе, кажу у Скупштини града, апелујући да се испоштују све скупштинске одлуке, а не само оне које Перићу одговарају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: