Načelnik opštine Ugljevik

Perić se kiti tuđim perjem

  • Izvor: ATV
  • 05.09.2024. 19:00

Da je poklonio udžbenike osnovcima, pohvalio se Vasilije Perić na društvenim mrežama, jedino je zaboravio da kaže da ih on ne bi poklanjao da to Skupština nije izglasala i to amandmanom SNSD-a.

Nije ovo jedina stavka koja je izglasana amandmanima SNSD-a. Tu su i subvencije za prevoz učenika i za boravak u privatnim vrtićima. Nažalost iz samo razloga za sada znanih samo Periću, one nisu realizovane, kažu u Skupštini opštine Ugljevik.

- Nabavka besplatnih udžbenika za osnovce od 5. do 9. razreda, predlog kluba odbornika SNSD-a i pozivam načelnika da u cjelosti ispoštuj amandman SNSD-a koji predviđa i subvencionisanje prevoza đaka i boravka u privatnim vrtićima što nije realizovano, takođe želim da izrazim protest podjelom besplatnih učenika u prostorijama opštinske uprave, a ne u školama što je direktna zloupotreba djeca u političkoj promociji aktuelnog načelnika - kaže Zoran Lazić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik.

Perić u svojim aktivnostima ne vidi ništa sporno. Udžbenike je kaže, u opštini dijelio da bi se roditelji i djeca upoznali sa zgradom opštine. 

- U skladu sa raspoloživim sredstvima ići ćemo i sa tim dijelom subvencija. Ko je šta predlagao, da li to bio ovaj ili onaj. Mi smo to svakako imali namjeru da učinimo - ističe Perić.

Za ovaj amandman predviđeno je 250.000 KM iz budžeta opštine. Samo dio je realizovan. Ovo nije prvi put da odluke Skupštine nisu sprovedene.

Rad načelnika opštine trebao bi biti usmjeren na dobrobit građana i cijele lokalne zajednice, a ne samo da ih se sjete pred izbore, kažu u Skupštini grada, apelujući da se ispoštuju sve skupštinske odluke, a ne samo one koje Periću odgovaraju.

Pratite nas i putem Vibera