СО

Пале: Усвојен Нацрт ребаланса буџета

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2024. 19:30

Скупштина општине Пале усвојила је Нацрт ребаланса буџета за ову годину у износу од 28.850.000 КМ.

Нацрт ребаланса буџета, већи за 1.811.350 КМ од планираног, посљедица је одређених реалокација и буџетских ставки која се тичу инвестиција и кредитних аранжмана, рекао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

"To неће нарушити инвестициони циклус, тако да до краја године планирамо да урадимо оно што смо наумили и што је у буџету предвиђено. Видјећемо како ће ићи пуњење буџета што се тиче ПДВ-а и одређених активности када је Јахорина упитању, рента и накнада за уређење земљишта.  У сваком случају, ово је Нацрт на који ћемо имати могућност још да дјелујемо у наредном периоду“, каже начелник општине Пале Бошко Југовић.

На овој сједници именовани су и директори јавних установа на мандатни период од четири године.  

"Проведена је до краја и конкурсна процедура за избор директора јавних установа у општини Пале. Ми смо ту одлуку донијели на некој од претходних сједница, а конкурс је проведен, завршен и одлуке су доставњене Скупштини и усвојене данас већином гласова“, рекао је предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајић.

"Заиста су именовани људи који су добро водили и у претходном периоду ове установе, поштовали однос са Општином Пале, пошто је Општина углавном и оснивач тих установа, води рачуна, помаже финансијски. Ја сам убијеђен да ће они дати максималан допринос како би се такав тренд и наставио“, рекао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Донијета је и одлука о додјели награда и признања заслужним појединцима и колективима поводом Дана и крсне славе општине Пале, које ће додијелити на Свечаној академији 27. августа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)