SO

Pale: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2024. 19:30

Skupština opštine Pale usvojila je Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 28.850.000 KM.

Nacrt rebalansa budžeta, veći za 1.811.350 KM od planiranog, posljedica je određenih realokacija i budžetskih stavki koja se tiču investicija i kreditnih aranžmana, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

"To neće narušiti investicioni ciklus, tako da do kraja godine planiramo da uradimo ono što smo naumili i što je u budžetu predviđeno. Vidjećemo kako će ići punjenje budžeta što se tiče PDV-a i određenih aktivnosti kada je Jahorina upitanju, renta i naknada za uređenje zemljišta.  U svakom slučaju, ovo je Nacrt na koji ćemo imati mogućnost još da djelujemo u narednom periodu“, kaže načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Na ovoj sjednici imenovani su i direktori javnih ustanova na mandatni period od četiri godine.  

"Provedena je do kraja i konkursna procedura za izbor direktora javnih ustanova u opštini Pale. Mi smo tu odluku donijeli na nekoj od prethodnih sjednica, a konkurs je proveden, završen i odluke su dostavnjene Skupštini i usvojene danas većinom glasova“, rekao je predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajić.

"Zaista su imenovani ljudi koji su dobro vodili i u prethodnom periodu ove ustanove, poštovali odnos sa Opštinom Pale, pošto je Opština uglavnom i osnivač tih ustanova, vodi računa, pomaže finansijski. Ja sam ubijeđen da će oni dati maksimalan doprinos kako bi se takav trend i nastavio“, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Donijeta je i odluka o dodjeli nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima povodom Dana i krsne slave opštine Pale, koje će dodijeliti na Svečanoj akademiji 27. avgusta.

Pratite nas i putem Vibera