Novi Grad

"Ovdje sam od 1957. i voda je do kuće došla dva puta - 2014. i sada"

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2023. 22:30

Stanovnici Novog Grada veliku borbu vode sa nadolazećom vodom koja, usljed snažnih padavina proteklih dana, prodire u domove i uništava im sve što su godinama gradili.

Jedan od njih je i mještanin Urija Milan Vukoman, koji za ATV kaže da je ovakvu katastrofu zapamtio samo još 2014. godine, iako na istom mjestu živi od 1957.

"U posljednje vrijeme su se promijenile vremenske prilike. Ja ovo vrijeme pamtim od 1957. godine. U ovoj kući je voda bila prvi put 2014. godine. E sad, je li to problem Sane, problem Une, šta tu treba raditi?", kaže on za ATV i nastavlja.

"Problem je sa vodom zaista. Ulazi u kuću. Ovo su i podzemne vode. Izlijevali smo zid okolo, ali ipak je voda prošla ispod i došla na ovaj teren. Kad je 2014. ušla u kuću, morali smo mijenjati sav namještaj, podove, sve... Kao da praviš novu kuću".

Ipak, dodaje da voda sada nije potpuno ušla u kuću, već je došla do podruma.

"Taman se ravna s podrumom. U ovoj sljedećoj kući je ušla baš pa pumpama izbacuju", priča nam Milan.

Dodaje da jedna pumpa ne može da izbaci svu vodu.

"Trebale bi dvije pumpe ili tri, ili neka jača", kaže Vukoman.

"Ovo je drugi put od 2014. godine. A, ja pamtim od 1957, tad sam išao u prvi razred, do 2014. nije ušla voda u kuću", dodaje on za ATV.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.