Значајна дионица

Отпочела изградња пута Зворник-Шћемлија-Ораовац

  • Извор: АТВ
  • 27.07.2024. 19:23

Мјештани МЗ Шћемлија и Ораовац у Зворнику с нестрпљењем ишчекују крај радова на новој дионици пута.

Чекали су годинама да до реализације овог пројекта дође. Нови пут омогућиће им бржи долазак до центра и олакшати транспорт у бројним смјеровима.

"Пролази кроз наше то село, који пуно значи и за Зворник уопште и за село, ево у случају на примјер Хитне помоћи  ето је ту одмах преко, а њима треба 8 километара да обиђу да дођу довде ако иду нпр. за Тузлу, Осмаке, а и нама уопште не морамо да идемо у центар града па у Каракај да се бакћемо тим, имамо овамо све и маркете у Ораовцу и тај грађевински материјал тако да нам дође све то не може бити боље", каже Богдан Гајић из Шћемлија.

Пројекат изградње пута Зворник-Шћемлија-Ораовац, у дужини од 2,4 километра почео је прије неколико дана. Нови пут растеретиће саобраћај на дионици Зворник – Каракај.

"Који ће омогућити да се центар града, односно западни дио нашег града повеже са центром, гдје ће неких 2.200 метара буквално бити удаљен магистрални пут из МЗ Оравац до самог центра што ће допринијети растерећење саобраћаја  у Каракају прије свега у фреквентним сатима. Као што сам рекао прије неких мјесец дана почели су радови, очекујемо да до краја године ови радови буду и завршени", рекао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Вриједност радова ове дионице пута је 2.300.000 марака у шта су укључени и извођење радова и потребна експропријација земљишта.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм