Značajna dionica

Otpočela izgradnja puta Zvornik-Šćemlija-Oraovac

  • Izvor: ATV
  • 27.07.2024. 19:23

Mještani MZ Šćemlija i Oraovac u Zvorniku s nestrpljenjem iščekuju kraj radova na novoj dionici puta.

Čekali su godinama da do realizacije ovog projekta dođe. Novi put omogućiće im brži dolazak do centra i olakšati transport u brojnim smjerovima.

"Prolazi kroz naše to selo, koji puno znači i za Zvornik uopšte i za selo, evo u slučaju na primjer Hitne pomoći  eto je tu odmah preko, a njima treba 8 kilometara da obiđu da dođu dovde ako idu npr. za Tuzlu, Osmake, a i nama uopšte ne moramo da idemo u centar grada pa u Karakaj da se bakćemo tim, imamo ovamo sve i markete u Oraovcu i taj građevinski materijal tako da nam dođe sve to ne može biti bolje", kaže Bogdan Gajić iz Šćemlija.

Projekat izgradnje puta Zvornik-Šćemlija-Oraovac, u dužini od 2,4 kilometra počeo je prije nekoliko dana. Novi put rasteretiće saobraćaj na dionici Zvornik – Karakaj.

"Koji će omogućiti da se centar grada, odnosno zapadni dio našeg grada poveže sa centrom, gdje će nekih 2.200 metara bukvalno biti udaljen magistralni put iz MZ Oravac do samog centra što će doprinijeti rasterećenje saobraćaja  u Karakaju prije svega u frekventnim satima. Kao što sam rekao prije nekih mjesec dana počeli su radovi, očekujemo da do kraja godine ovi radovi budu i završeni", rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Vrijednost radova ove dionice puta je 2.300.000 maraka u šta su uključeni i izvođenje radova i potrebna eksproprijacija zemljišta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: