Освећењу присуствовали бројни званичници

Освећен храм Светог Пророка Илије у Ситници; Вулин кум храма

  • 01.09.2024. 12:51

Њихова Преосвештенства Епископ бихаћко-петровачки Сергије, Епископ славонски Јован и Епископ новобрдски Иларион осветили су храм посвећен Светом Пророку Илији у Ситници на Мањачи.

Кум Храма Светог Пророка Илије је Александар Вулин, потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске, који је проглашен и за великог добротвора и задужбинара. Вулиново поријекло је из овог краја, што он са поносом истиче. 

Добротвор новоосвећеног храма је Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске, који је данас поручио да му је указана велика част.

“Српска православна Црква је сачувала наш народ од нестанка, зато је наша дужност да помажемо Цркви, да обнављамо и градимо храмове, који ће бити мјесто окупљања српског вјерног народа”, рекао је Селак.

У наставку чина освећења служена је Света архијерејска Литургија којој су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министар одбране Србије Братислв Гашић, те многобројни гости и актери друштвеног живота Српске и Србије, као и вјерни народ.

Пратите нас и путем Вибера