Osvećenju prisustvovali brojni zvaničnici

Osvećen hram Svetog Proroka Ilije u Sitnici; Vulin kum hrama

  • 01.09.2024. 12:51

Njihova Preosveštenstva Еpiskop bihaćko-petrovački Sergije, Еpiskop slavonski Jovan i Еpiskop novobrdski Ilarion osvetili su hram posvećen Svetom Proroku Iliji u Sitnici na Manjači.

Kum Hrama Svetog Proroka Ilije je Aleksandar Vulin, potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske, koji je proglašen i za velikog dobrotvora i zadužbinara. Vulinovo porijeklo je iz ovog kraja, što on sa ponosom ističe. 

Dobrotvor novoosvećenog hrama je Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, koji je danas poručio da mu je ukazana velika čast.

“Srpska pravoslavna Crkva je sačuvala naš narod od nestanka, zato je naša dužnost da pomažemo Crkvi, da obnavljamo i gradimo hramove, koji će biti mjesto okupljanja srpskog vjernog naroda”, rekao je Selak.

U nastavku čina osvećenja služena je Sveta arhijerejska Liturgija kojoj su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministar odbrane Srbije Bratislv Gašić, te mnogobrojni gosti i akteri društvenog života Srpske i Srbije, kao i vjerni narod.

Pratite nas i putem Vibera