Људскост на дјелу

Осмочлана породица добила нови кров над главом

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2024. 19:20

Представници Хуманитарне организације "Срби за Србе", заједно са свештеником Жељком Ђурицом, посјетили су осмочлану породицу Туфегџић са шесторо дјеце у Марковић Пољу код Брчког, којој су помогли у изградњи куће.

Зоран (51) и Славица (47) Туфегџић имају синове Стефана од 24 године и Луку од седам и четири кћерке - Николину (21), Катарину (17), Кристину (11) и најмлађу шестогодишњу Софију.

Отац Зоран и најстарији син Стефан раде као возачи камиона, кћерка Николина је на студијама геодезије у Новом Саду, док о најмлађима брине мајка Славица.

Потврђен још један плави екран смрти

Потврђен још један плави екран смрти

"Двије плате треба да нахране осморо уста, да школују најстарију кћерку, а прије 10 година почели смо и да градимо кућу. Некако смо успјели да је покријемо и ставимо столарију, али је из дана у дан било све теже. Улагали смо новац у унутрашње уређење да бисмо се могли преселити из мале куће, али док бисмо сакупили новац за један дио, цијене би скочиле и нисмо могли завршити ни половину планираног посла", каже Славица, преноси Срна.

Чланове Хуманитарне организације "Срби за Србе" о овој породици упознао је свештеник Ђурица, будући да су Туфегџићи раније били његови парохијани.

Младен Малић из организације "Срби за Србе" каже да су о овој породици чули само ријечи хвале и да су прави примјер како многочлана породица може да функционише складно и да напредује.

"Иако нисмо знали ништа о њиховим борбама и искушењима, видјели смо да им можемо помоћи да заврше кућу и олакшати им живот", рекао је Малић.

Он је напоменуо да ова породица није из категорије социјално угрожених, подсјећајући да је главни фокус дјеловања ове организације управо на помагању вишечланим породицама.

Из жеље да помогне баки Андреј одлучио да похађа два разреда одједном

Из жеље да помогне баки Андреј одлучио да похађа два разреда одједном

"Наша помоћ долази више као награда за њих, јер сматрамо да су сјајан примјер вишедјетне породице која се бори, ради, труди, те су вриједни родитељи за своју дјецу створили сјајне услове. Наш допринос је само скратио вријеме које би им било потребно да кућу заврше, те да клинци најљепше године дочекају у својим новим собама", каже Малић.

За унутрашње опремање куће и куповину бијеле технике организација "Срби за Србе" Туфегџићима је обезбиједила 70.000 КМ, од чега су дио прикупили волонтери ове хуманитарне организације из Брчког организовањем различитих акција.

Волонтер Милош Суботић рекао је да Хуманитарна организација "Срби за Србе" у Брчком има сјајну подршку заједнице.

"Драго ми је што данас овдје видимо резултате рада свих нас, од `Тројке из блока`, продаје крофни, па до организовања квизова. Све то допринијело је да Туфегџићима завршимо кућу. Ова породица је свијетао примјер у данашњем времену, а наша помоћ је награда за њих и знак породицама са више дјеце да нису сами", поручио је Суботић.

Пратите нас и путем Вибера