Неуплаћени доприноси

Општина Брод у дуговима

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2024. 19:39

Доприноси нису уплаћени годину дана, примили су мајску плату, а превоз касни двадесет мјесеци. Тако ситуацију у бродском комуналном предузећу описује Саша Ивановић један од запослених. Ту прича, није крај мукама.

"Имамо ми своје обавезе које треба да сервисирамо нисмо у могућности ради тих кашњења плата и највећи проблем је што немамо здравственог осигурања", рекао је Саша Ивановић, радник КП Комвод Брод.

Нема га око 400 запослених у јавном сектору општине Брод тврди опозиција. Због поврата пореза у буџет се слије три милиона више, али умјесто да се измирују, дуговања само расту. Као и ставка којом располаже начелник.

"Ево једино што знамо је повећати начелничке помоћи, са 50 хиљада на 130 хиљада, то је лично што један човјек дијели. Ако је све по плану начелничке помоћи у врло малој мјери се користе", рекао је Милош Станишић, одборник СП у СО Брод.

"Ми смо дошли у супротну ситуацију гдје су драстично повећане цијене комуналних услуга гдје имамо неуплаћивање свих пореских ставки имамо на крају потпуно одустајање од инвестиција", је предсједник ОО СНСД Брод Милан Зечевић.

Начелник општине у томе што грцају у дуговима и немају инвестиција не види своју кривицу. Правда се ситуацијом у окружењу. Док се ближи крај августа најављује јунску плату. Тражили су увјерава и репрограм обавеза. 

"Да се изађе у сусрет радницима, јер ми обезбјеђујемо лијечење за наше раднике и морамо да плаћамо услуге за сад је тако надам се да ће нам бити одобрен репрограм, за који нисмо добили одговор већ годину дана", рекао је Зоран Видић, начелник општине Брод.

У међувремену Брод остаје пуст. Без посла и плата тешко је остати. 

За опозицију је све слика недомаћинског односа. У прилог томе наводе и дефицит у буџету другу годину. Начелник одговара да дијеле судбину малих општина те да их је претходна власт задужила 20 милиона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: