Neuplaćeni doprinosi

Opština Brod u dugovima

  • Izvor: ATV
  • 21.08.2024. 19:39

Doprinosi nisu uplaćeni godinu dana, primili su majsku platu, a prevoz kasni dvadeset mjeseci. Tako situaciju u brodskom komunalnom preduzeću opisuje Saša Ivanović jedan od zaposlenih. Tu priča, nije kraj mukama.

"Imamo mi svoje obaveze koje treba da servisiramo nismo u mogućnosti radi tih kašnjenja plata i najveći problem je što nemamo zdravstvenog osiguranja", rekao je Saša Ivanović, radnik KP Komvod Brod.

Nema ga oko 400 zaposlenih u javnom sektoru opštine Brod tvrdi opozicija. Zbog povrata poreza u budžet se slije tri miliona više, ali umjesto da se izmiruju, dugovanja samo rastu. Kao i stavka kojom raspolaže načelnik.

"Еvo jedino što znamo je povećati načelničke pomoći, sa 50 hiljada na 130 hiljada, to je lično što jedan čovjek dijeli. Ako je sve po planu načelničke pomoći u vrlo maloj mjeri se koriste", rekao je Miloš Stanišić, odbornik SP u SO Brod.

"Mi smo došli u suprotnu situaciju gdje su drastično povećane cijene komunalnih usluga gdje imamo neuplaćivanje svih poreskih stavki imamo na kraju potpuno odustajanje od investicija", je predsjednik OO SNSD Brod Milan Zečević.

Načelnik opštine u tome što grcaju u dugovima i nemaju investicija ne vidi svoju krivicu. Pravda se situacijom u okruženju. Dok se bliži kraj avgusta najavljuje junsku platu. Tražili su uvjerava i reprogram obaveza. 

"Da se izađe u susret radnicima, jer mi obezbjeđujemo liječenje za naše radnike i moramo da plaćamo usluge za sad je tako nadam se da će nam biti odobren reprogram, za koji nismo dobili odgovor već godinu dana", rekao je Zoran Vidić, načelnik opštine Brod.

U međuvremenu Brod ostaje pust. Bez posla i plata teško je ostati. 

Za opoziciju je sve slika nedomaćinskog odnosa. U prilog tome navode i deficit u budžetu drugu godinu. Načelnik odgovara da dijele sudbinu malih opština te da ih je prethodna vlast zadužila 20 miliona.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: