Равна Романија

Од удара грома на Сокоцу изгорјела гаража, аутомобил и балирано сијено

  • Извор: СРНА
  • 03.09.2024. 21:20

У пожару на Равној Романији који је изазвао удар грома у изнајмљени складишни простор породице Антонић, изгорјели су гаража, балирано сијено и аутомобил, рекли су Срни чланови породице.

Зорица Антонић рекла је да је пожар избио око 17.20 часова и да је изгорјело 600 до 800 бала сијена, гаража и аутомобил њиховог комшије који се налазио у изнајмљеном објекту.

Она је додала се породично газдинство Антонић бави пољопривредом, производњом и продајом млијека и млијечних производа, те да им је нанесена велика штета.

- Највећи дио нашег рада током љета на припремању хране за нашу стоку је нестао за скоро сат времена - рекла је Антонићева.

У соколачком Удружењу произвођача млијека и млијечних прерађевина "Благо Романије" рекли су Срни да ће о овој штети обавијестили представнике Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди и градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића да би се помогло породици Антонић.

Предсједник Удружења "Благо Романије" Саша Каповић рекао је да ово удружење прикупити помоћ из свог буџета.

У Ватрогасном одјељењу Соколац рекли су да је дојава о избијању пожара стигла око 17.20 часова, те да су у гашењу учестовала три ватрогасца и једно возило.

- Пожар је локализован око 19.10 часова, а угашен у 19.30 часова - наводе из соколачког Ватрогасној одјељења и додају да су спријечили даље ширење ватре на околне објекте. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: