Ravna Romanija

Od udara groma na Sokocu izgorjela garaža, automobil i balirano sijeno

  • Izvor: SRNA
  • 03.09.2024. 21:20

U požaru na Ravnoj Romaniji koji je izazvao udar groma u iznajmljeni skladišni prostor porodice Antonić, izgorjeli su garaža, balirano sijeno i automobil, rekli su Srni članovi porodice.

Zorica Antonić rekla je da je požar izbio oko 17.20 časova i da je izgorjelo 600 do 800 bala sijena, garaža i automobil njihovog komšije koji se nalazio u iznajmljenom objektu.

Ona je dodala se porodično gazdinstvo Antonić bavi poljoprivredom, proizvodnjom i prodajom mlijeka i mliječnih proizvoda, te da im je nanesena velika šteta.

- Najveći dio našeg rada tokom ljeta na pripremanju hrane za našu stoku je nestao za skoro sat vremena - rekla je Antonićeva.

U sokolačkom Udruženju proizvođača mlijeka i mliječnih prerađevina "Blago Romanije" rekli su Srni da će o ovoj šteti obavijestili predstavnike Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića da bi se pomoglo porodici Antonić.

Predsjednik Udruženja "Blago Romanije" Saša Kapović rekao je da ovo udruženje prikupiti pomoć iz svog budžeta.

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac rekli su da je dojava o izbijanju požara stigla oko 17.20 časova, te da su u gašenju učestovala tri vatrogasca i jedno vozilo.

- Požar je lokalizovan oko 19.10 časova, a ugašen u 19.30 časova - navode iz sokolačkog Vatrogasnoj odjeljenja i dodaju da su spriječili dalje širenje vatre na okolne objekte. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: