Горе друштвене мреже

Негодовање због фотографије Петровића и Ленде

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2024. 19:44

И данас „горе“ друштвене мреже због фотографија Љубише Петровића. Он се на отварању џамије у Бијељини фотографисао са Рефиком Лендом, актуелним потпредсједником ФБиХ који је био ратни командант оперативне групе Босна Завидовићи-Жепче, те објавио фотографије на свом "Фејсбук" налогу.

Да се обнављају светиње немају ништа против, као и да са комшијама живе у добрим односима. Али да им се хвали дружењем са оним ко је командовао убиства Срба, то не могу.

Негодовање око фотографија којима се Петровић похвалио показали су и бројни борци.

Кажу, прст је то у око за све што су се борили и за све војнике који су изгубили животе као и чланове њихових породица.

Покушај је ово да минимизира све оно што су српске патриоте браниле на подручју Озрена, да би сачували град од разарања и српско становништво на овим просторима, кажу у Гарди "Пантери".

- Градоначелник града Бијељине је сишао у џамију и фотографисао се са Рефиком Лендом гдје је јасно показао шта мисли о нашој борби - рекао је Петар Цвијетиновић, Град "Пантери".

У Посебном одјељењу за ратне злочине Тужилаштва БиХ постоји предмет против некадашњег команданта оперативне групе "Босна" Рефика Ленде.

Из Тужилаштва су навели да је предметом обухваћено више особа и да је у фази пријаве, те да ће након доношења тужилачке одлуке јавност о свему бити обавијештена. Лендо је међу првом тројицом против којих су поднесене кривичне пријаве за злочине над Србима из Возуће. Докази о ратним злочинима Рефика Ленде почињене над Србима на простору Озрена и Возуће које је поднио МУП Републике Српске, још нису процесуирани.

Срби протјерани из тог краја подсјећају да је спаљено 30 српских села, протјерано 2.000 породица, убијено 459 бораца Војске Републике Српске и цивила, док се за већим бројем још трага. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.