Gore društvene mreže

Negodovanje zbog fotografije Petrovića i Lende

  • Izvor: ATV
  • 24.07.2024. 19:44

I danas „gore“ društvene mreže zbog fotografija Ljubiše Petrovića. On se na otvaranju džamije u Bijeljini fotografisao sa Refikom Lendom, aktuelnim potpredsjednikom FBiH koji je bio ratni komandant operativne grupe Bosna Zavidovići-Žepče, te objavio fotografije na svom "Fejsbuk" nalogu.

Da se obnavljaju svetinje nemaju ništa protiv, kao i da sa komšijama žive u dobrim odnosima. Ali da im se hvali druženjem sa onim ko je komandovao ubistva Srba, to ne mogu.

Negodovanje oko fotografija kojima se Petrović pohvalio pokazali su i brojni borci.

Kažu, prst je to u oko za sve što su se borili i za sve vojnike koji su izgubili živote kao i članove njihovih porodica.

Pokušaj je ovo da minimizira sve ono što su srpske patriote branile na području Ozrena, da bi sačuvali grad od razaranja i srpsko stanovništvo na ovim prostorima, kažu u Gardi "Panteri".

- Gradonačelnik grada Bijeljine je sišao u džamiju i fotografisao se sa Refikom Lendom gdje je jasno pokazao šta misli o našoj borbi - rekao je Petar Cvijetinović, Grad "Panteri".

U Posebnom odjeljenju za ratne zločine Tužilaštva BiH postoji predmet protiv nekadašnjeg komandanta operativne grupe "Bosna" Refika Lende.

Iz Tužilaštva su naveli da je predmetom obuhvaćeno više osoba i da je u fazi prijave, te da će nakon donošenja tužilačke odluke javnost o svemu biti obaviještena. Lendo je među prvom trojicom protiv kojih su podnesene krivične prijave za zločine nad Srbima iz Vozuće. Dokazi o ratnim zločinima Refika Lende počinjene nad Srbima na prostoru Ozrena i Vozuće koje je podnio MUP Republike Srpske, još nisu procesuirani.

Srbi protjerani iz tog kraja podsjećaju da je spaljeno 30 srpskih sela, protjerano 2.000 porodica, ubijeno 459 boraca Vojske Republike Srpske i civila, dok se za većim brojem još traga. 

Pratite nas i putem Vibera