Министар потврдила

Настава у Челинцу одгођена због гријања, познато када почиње поново

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2023. 14:30

Због реконструкције која се врши у Градској топлани у Челинцу од данас је настава одгођена у Средњошколском центру Челинац и у Основној школи "Милош Дујић" из Челинца, а у складу са одлуком руководства школе настава ће бити надокнађена у наредном периоду.

Поручила је ово из министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић.

"Министарство просвјете и културе је одобрило да се од данас настава у наведеним школама не организује до успостављања редовне испоруке топлотне енергије на нивоу општине Челинац с обзиром да се школски објекат не може загријати на други начин. Данас сам на састанку са начелником Општине Челинац Владом Глигорићем и руководством двије школе добила информацију да је процјена да ће реконструкција на Градској топлани у Челинцу бити завршена до краја седмице", рекла је Стојичићева.

Додала је да је Градска топлана из Челинца благовремено обавијестила двије школе о прекиду испоруке топлотне енергије и у складу са одобрењем Министарства настава је била организована са скраћеним часовима у току претходних неколико дана.

"Због погоршаних временских услова у најбољем интересу ученика је да се од данас обустави настава до успостављања редовне испоруке топлотне енергије у ове двије школе у Челинцу. Очекујемо да ће ученици у Челинцу ући у топле учионице од понедјељка 27. 11. 2023. године јер смо добили такву увјерење од руководства општине Челинац“, рекла је Стојичићева.


Нови случај насиља у БиХ: Пијан дошао кући и напао жену

Нови случај насиља у БиХ: Пијан дошао кући и напао жену

Министарство просвјете и културе у складу са буџетом за 2023. годину и на основу Правилника о нормативима и стандардима за финансирање основних школа благовремено је расподијелило све материјалне трошкове школама и обезбијеђене су довољне количине енергената за цијелу сезону гријања.

Када је у питању гријање у средњим школама Министарство просвјете и културе је информисано од стране предсједника Актива директора средњих школа да су обезбијеђене потребне количине енергената у сарадњи са јединицама локалних самоуправа, а које су у складу са Законом о средњем васпитању и образовању дужне да обезбиједе све потребне материјалне и друге трошкове за функционисање средњих школа, међу којима су и трошкови за гријање.

"У случају било каквих проблема са гријањем Министарство просвјете и културе ће након пријема информације бити у активној комуникацији са руководством школа, општина и градова на превазилажењу свих проблема и изазова", наводи се у саопштењу Министарства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.