Веселин Вујовић

Начелник Билеће срамно вријеђао породице погинулих бораца

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 20:05

Начелник општине Веселин Вујовић на сраман начин увриједио је породице погинулих бораца током дебате три кандидата за начелника ове херцеговачке општине.

Наиме, кћерка погинулог борца Јелена Милинић поставила је Вујовићу "да ли предност при запошљавању имају жене РВИ или породице погинулих бораца", он јој је узвратио питањем, алудирајући на то да она није члан породица из поменутих категорија.

Овакав сраман одговор увриједио је Милинићеву, али и њену сестру и цијелу породицу.

"Када сам ја поставила питање начелнику општине Веселину Вујовићу (СДС) да ли предност при запошљавању имају жене РВИ или породице погинулих бораца, он је мени рекао да ли сте Ви породица погинулог борца?! Он лично зна ко сам, а ово питање је било иронично , јер сам дијете умрлог борца, а то закон не раздваја, већ овај назови начелник", рекла је Милинићева за АТВ.

Нагласила је да је таквим срамним наступом Вујовића увриједио цијелу њену породицу.


"То је увреда и за мене и моју породицу. Није мој отац лежао кући него је преминуо на ратишту, оставио је своју породицу за собом, мене са годину и по и моју сестру од 6 мјесеци у мајчином стомаку, рођену послије очеве смрти, а сада се он нашао то да спомиње. Брука је како таква несавјесна особа може да буде начелник општине и да вријеђа такве породице. Ја ћу да приложим папир који имам, да сам дијете погинулог борца па нека начелник прочита и увјери се, да не би више вријеђао такве категорије", наставља Јелена Милинић и пита:

"Да ли ја и моја сестра немамо право на посао, који никад нисмо добили, нити смо били привилегија за тренутног начелника?!".

Наглашава да ово нема никакве везе с политиком, већ да је у питању лична увреда.

"Ја јесам кандидат на једној листи, али ово нема везе са политиком већ нажалост лична увреда", поручује Милинићева.

За крај је позвала Вујовића да он докаже да је способан да води општину.

"И нека он приложи своју диплому, да је способан да води општину, јер чим проговори јасно је да образован није", закључила је ова Билећанка за АТВ, која нам је послала и увјерење да је дијете погинулог борца.

Пратите нас и путем Вибера