Veselin Vujović

Načelnik Bileće sramno vrijeđao porodice poginulih boraca

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2024. 20:05

Načelnik opštine Veselin Vujović na sraman način uvrijedio je porodice poginulih boraca tokom debate tri kandidata za načelnika ove hercegovačke opštine.

Naime, kćerka poginulog borca Jelena Milinić postavila je Vujoviću "da li prednost pri zapošljavanju imaju žene RVI ili porodice poginulih boraca", on joj je uzvratio pitanjem, aludirajući na to da ona nije član porodica iz pomenutih kategorija.

Ovakav sraman odgovor uvrijedio je Milinićevu, ali i njenu sestru i cijelu porodicu.

"Kada sam ja postavila pitanje načelniku opštine Veselinu Vujoviću (SDS) da li prednost pri zapošljavanju imaju žene RVI ili porodice poginulih boraca, on je meni rekao da li ste Vi porodica poginulog borca?! On lično zna ko sam, a ovo pitanje je bilo ironično , jer sam dijete umrlog borca, a to zakon ne razdvaja, već ovaj nazovi načelnik", rekla je Milinićeva za ATV.

Naglasila je da je takvim sramnim nastupom Vujovića uvrijedio cijelu njenu porodicu.


"To je uvreda i za mene i moju porodicu. Nije moj otac ležao kući nego je preminuo na ratištu, ostavio je svoju porodicu za sobom, mene sa godinu i po i moju sestru od 6 mjeseci u majčinom stomaku, rođenu poslije očeve smrti, a sada se on našao to da spominje. Bruka je kako takva nesavjesna osoba može da bude načelnik opštine i da vrijeđa takve porodice. Ja ću da priložim papir koji imam, da sam dijete poginulog borca pa neka načelnik pročita i uvjeri se, da ne bi više vrijeđao takve kategorije", nastavlja Jelena Milinić i pita:

"Da li ja i moja sestra nemamo pravo na posao, koji nikad nismo dobili, niti smo bili privilegija za trenutnog načelnika?!".

Naglašava da ovo nema nikakve veze s politikom, već da je u pitanju lična uvreda.

"Ja jesam kandidat na jednoj listi, ali ovo nema veze sa politikom već nažalost lična uvreda", poručuje Milinićeva.

Za kraj je pozvala Vujovića da on dokaže da je sposoban da vodi opštinu.

"I neka on priloži svoju diplomu, da je sposoban da vodi opštinu, jer čim progovori jasno je da obrazovan nije", zaključila je ova Bilećanka za ATV, koja nam je poslala i uvjerenje da je dijete poginulog borca.

Pratite nas i putem Vibera