Откривена и јазбина

Мечићи на путу у сребреничком планинском селу

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2023. 10:03

Мјештанин сребреничког планинског села Подравање Милош Марковић снимио је двоје мечића на путу у свом селу, а онда је открио и јазбину гдје бораве.

Марковић је рекао да није видио мечку, али претпоставља да је и она у близини јазбине, те се због тога није дуго задржавао.

У сребреничком селу Рађеновић прије неколико дана снимљен је медвјед на путу.

Риболовци, који проводе доста времена на језеру Перућац снимили су медвједа који се креће око језера и често дође да се напије воде. Кажу да су га видјели неколико пута на истом мјестом.

Вртићи у Бањалуци скупљи и до 40 КМ

Вртићи у Бањалуци скупљи и до 40 КМ

Недавно је објављен и снимак медвједа који препливава акумулационо Перућачко језеро на Дрини.

Медвјед је у селу Залазје посљедњих година неколико пута разваљивао пчелињак и уништавао кошнице Душана Станојевића. Према ријечима становника Подравања, и у овом селу начинио је материјалну штету, а уништио је и неколико пчелињака у засеоцима села Осмаче.

Предсједник Ловачког друштва "Јавор" из Сребренице Тихомир Јовановић рекао је Срни да је овогодишњим планом предвиђено да се у комерцијалном лову у ловишту којим газдују одстријеле два медвједа.

Драма на утакмици: Навијачи бебу извлачили кроз бодљикаву жицу

Драма на утакмици: Навијачи бебу извлачили кроз бодљикаву жицу

"Један је већ одстријељен, а чекамо заинтересоване ловце да организујемо одстрел још једног чије нам је кретање познато", каже Јовановић.

На сребреничком подручју ове године појавио се и чопор вукова, који нападају и кољу стоку. Ловци су једног одстријелили у мају, а пси овчари су прије неколико дана једног изгризли када је упао у стадо оваца у близини села Осмаче.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм