ГрО саопштио

Лазић кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине

  • Извор: АТВ
  • 18.06.2024. 19:41

Доктор Микајло Лазић кандидат је СНСД-а за градоначелника Бијељине, саопштио је Градски одбор ове странке. СНСД ће на предстојећим локалним изборима понудити Бијељинцима успјешне људе, остварене у својим професијама и цијењене у својим заједницама, поручили су из ове странке.

Одмах након објаве ове вијести на друштвеним мрежама је пристигао је и велики број коментара Сембераца који су Лазићу упутили велико уважавање због онога што је до сада учинио у својој професионалној каријери.

Иако нема много политичког искуства, оно што се доктору Лазићу не може оспорити, су импресивни моменти из каријере дјечијег хирурга.

Иако већ мјесецима најављује своју поновну кандидатуру за мјесто градоначелника, Љубиша Петровић, није нам одговорио на упит да то и потврди.

Ништа боље нисмо прошли ни у самом СДС-у Бијељина, јер тамо не знају ни ко им је предсједник Градског одбора. Задатак Љубише Петровића, као повјереника странке за спровођење унутар страначких избора је био тај да се изаберу органи странке. До данас то није учињено, а у самој странци круже приче да не знају ни ко саставља листу ни ко бира кандидате за одборнике.

Да ће  октобар бити занимљив сагласни су и аналитичари. Петровићева Ахилова пета је странка која не излази као државотворна странка као што је некада била, док СНСД има проблем годинама за добијање власти у Бијељини, каже Вуковић.

- Овдје имамо два озбиљна кандидата, имамо Љубишу Петровића који је ојачао. С друге стране имамо једног новог кандидата СНСД-а, др. Лазића кога треба поштовати као љекара, мислим да је он нова политичка појава, не знам какве су му политичке амбиције и жеље, али у сваком случају биће то занимљив дуел - сматра Драго Вуковић, политички аналитичар.

Кандидата на изборима у Бијељини неће имати ни ПДП.

Изостала је и коалиција са СДС-ом, на изборе излазе сами са одборничком листом, каже предсједник ГрО.

- Нисмо имали захтјев из Бијељине за званичну коалицију, што значи да у Бијељини наступамо самостално, а о евентуалним подршкама кандидатима за градоначелника ћемо разговарати када се пријаве кандидати и када дође за то вријеме - јасан је Славиша Марковић, предсједник ГрО ПДП Бијељина.

Републичка странка Српске још увијек није изашла са именом кандидата, али је сигурно да ће имати свог представника у трци за мјесто првог човјека Бијељине.

Кандидата неће имати ни Вукановићева листа "За правду  и ред". Принципијелно подржавају кандидате опозиције који не кокетирају са режимом, кажу. Доктор Златко Максимовић и "Покрет успјешна Српска" такође ће на изборе. Иако се говорило да би и он у трку за градоначелника, за сада је извјесније да ће бити носилац листе своје странке.

Свог представника на изборима имаће и Бошњаци, груписани око коалиције СДА-НиП-СДП.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм