GrO saopštio

Lazić kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine

  • Izvor: ATV
  • 18.06.2024. 19:41

Doktor Mikajlo Lazić kandidat je SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine, saopštio je Gradski odbor ove stranke. SNSD će na predstojećim lokalnim izborima ponuditi Bijeljincima uspješne ljude, ostvarene u svojim profesijama i cijenjene u svojim zajednicama, poručili su iz ove stranke.

Odmah nakon objave ove vijesti na društvenim mrežama je pristigao je i veliki broj komentara Semberaca koji su Laziću uputili veliko uvažavanje zbog onoga što je do sada učinio u svojoj profesionalnoj karijeri.

Iako nema mnogo političkog iskustva, ono što se doktoru Laziću ne može osporiti, su impresivni momenti iz karijere dječijeg hirurga.

Iako već mjesecima najavljuje svoju ponovnu kandidaturu za mjesto gradonačelnika, Ljubiša Petrović, nije nam odgovorio na upit da to i potvrdi.

Ništa bolje nismo prošli ni u samom SDS-u Bijeljina, jer tamo ne znaju ni ko im je predsjednik Gradskog odbora. Zadatak Ljubiše Petrovića, kao povjerenika stranke za sprovođenje unutar stranačkih izbora je bio taj da se izaberu organi stranke. Do danas to nije učinjeno, a u samoj stranci kruže priče da ne znaju ni ko sastavlja listu ni ko bira kandidate za odbornike.

Da će  oktobar biti zanimljiv saglasni su i analitičari. Petrovićeva Ahilova peta je stranka koja ne izlazi kao državotvorna stranka kao što je nekada bila, dok SNSD ima problem godinama za dobijanje vlasti u Bijeljini, kaže Vuković.

- Ovdje imamo dva ozbiljna kandidata, imamo Ljubišu Petrovića koji je ojačao. S druge strane imamo jednog novog kandidata SNSD-a, dr. Lazića koga treba poštovati kao ljekara, mislim da je on nova politička pojava, ne znam kakve su mu političke ambicije i želje, ali u svakom slučaju biće to zanimljiv duel - smatra Drago Vuković, politički analitičar.

Kandidata na izborima u Bijeljini neće imati ni PDP.

Izostala je i koalicija sa SDS-om, na izbore izlaze sami sa odborničkom listom, kaže predsjednik GrO.

- Nismo imali zahtjev iz Bijeljine za zvaničnu koaliciju, što znači da u Bijeljini nastupamo samostalno, a o eventualnim podrškama kandidatima za gradonačelnika ćemo razgovarati kada se prijave kandidati i kada dođe za to vrijeme - jasan je Slaviša Marković, predsjednik GrO PDP Bijeljina.

Republička stranka Srpske još uvijek nije izašla sa imenom kandidata, ali je sigurno da će imati svog predstavnika u trci za mjesto prvog čovjeka Bijeljine.

Kandidata neće imati ni Vukanovićeva lista "Za pravdu  i red". Principijelno podržavaju kandidate opozicije koji ne koketiraju sa režimom, kažu. Doktor Zlatko Maksimović i "Pokret uspješna Srpska" takođe će na izbore. Iako se govorilo da bi i on u trku za gradonačelnika, za sada je izvjesnije da će biti nosilac liste svoje stranke.

Svog predstavnika na izborima imaće i Bošnjaci, grupisani oko koalicije SDA-NiP-SDP.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program