Ново убиство

Колико су безбједни грађани Сарајева?

  • Извор: АТВ
  • 10.06.2024. 18:33

Данас нас је поново дочекала вијест о пуцњави у Сарајеву. Убијен је мушкарац, и то у центру града.

У сред бијела дана убица је у њега испалио чак 16 метака, на Вилсоновом шеталишту које је једна од омиљених дестинација како Сарајлија тако и бројних туриста у овом граду, па се тако и у моменту пуцњаве овдје налазио велики број случајних пролазника.

Познат идентитет мушкарца који је пуцао у Сарајеву, у жртву испалио 16 метака

Познат идентитет мушкарца који је пуцао у Сарајеву, у жртву испалио 16 метака

Ако узмемо у обзир да овим шеталиштем свакодневно прође стотине људи, и да је ту присутан велики број мале дјеце која трчкарају около, права је срећа да још неко није повријеђен овом приликом.

Само неколико дана раније, у пуцњави је у Сарајеву рањен и Амир Пашић Фаћо. На њега је пуцано у башти хотела Европа, који је један од најпопуларнијих хотела у овом граду и у њему свакодневно одсједа велики број туриста.

Ово је мушкарац који је убијен у центру Сарајева

Ово је мушкарац који је убијен у центру Сарајева

Присјетимо се и неких немилих догађаја у овом граду од раније ове године.

Већ почетком године Сарајлије је потресло убиство 19-годишњег младића Фариса Педрека. На њега се пуцало у насељу Отока док је био у аутомобилу са још три особе, а од задобијених повреда преминуо је на лицу мјеста. За његово убиство је осумњичен Адем Шуман. 

У марту мјесецу је полиција МУП-а КС изнијела алармантне податке у којима су саопштили да је у Сарајеву за мање од 3 мјесеца евидентирано чак осам пуцњава.

Даље, само у марту мјесецу су се догодиле три пуцњаве, од којих је једна била на пуној Башчаршији, у срцу Сарајева, када је на Међународни дан жена пуцано управо на једну жену. 

Неколико дана касније, 15. марта, на Ковачима поново је пријављена пуцњава и поново усред дана. Џан Хукелић (1995) је пуцао у аутомобил у којем се налазио Емир Кундо. Полицији је пуцњава пријављена у 12:30 сати. На сву срећу повријеђених није било, а употребом ватреног оружја причињена је материјална штета на једном аутомобилу у којем се налазио Кундо.

Након само два дана 17. марта у улици Мусе Ћазима Ћатића око 20:20 часова догодила се пуцњава, а том приликом је рањен малољетник.

Када је ријеч о тучама и нападима, ни њих није мањкало, па су тако избили нереди на дан утакмице између Жељезничара и Сарајева, а неколико дана касније у сарајевском насељу је у масовној тучи повријеђен и малољетник.

Ни током наредних мјесеци ситуација у Сарајеву није била мирнија.

Наиме, у априлу је опет у центру града, на паркингу иза тржног центра СЦЦ дошло до масовне туче. Том приликом је рањено више особа, а учесници су користили палице и сузавце.

Аутомобил у пламену у сарајевском насељу

Аутомобил у пламену у сарајевском насељу

У мају су се сукобили и афроазијци. Више њих је учествовало у физичком обрачуну, па су употријебили и пиштољ, и том приликом је рањен један Авганистанац.

Ако свему овоме додамо и честе ситуације као што су туче у угоститељским објектима, паљење аутомобила, можемо поставити питање, колико су безбједни грађани и туристи у Сарајеву?

Ко је сљедећа мета, и на ком мјесту ће се запуцати? Гдје ће избити туча и ко ће бити наредна жртва? Да ли се то Сарајево претвара у Дивљи запад и хоће ли надлежни учинити ишта да спријече нови инцидент?

Очигледно је да нападачи и убице не бирају ни мјесто ни вријеме пуцњаве, па тако неко невин врло лако може настрадати, крив само због тога што се нашао на погрешном мјесту у погрешно вријеме. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.