Рука спаса

Кабинет предсједника Српске спасио Радио Дрвар од гашења

  • Извор: АТВ
  • 20.02.2024. 19:24

Српски глас и даље ће да се чује у западно - крајишким општина. Радио ''Дрвар'' неће бити угашен јер је опет руку спаса једином српском медију у овом дијелу Федерације БиХ пружио кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика. Обезбијеђена су средства у износу од 30.000 КМ којима ће бити измирена дуговања радија.

''Средства која нам је обезбједила Република Српска односно кабинет предсједника Републике Српске су припомогла и омогућила да избјегнемо гашење Радио Дрвара, блокаду рачуна  и нестанка српског гласа у Федерацији БиХ'', каже Јелена Дешић, уредник, спикер и новинар Радио "Дрвара".

Мјештани ове општине кажу и да не знају како би опстали да није помоћи из Српске. 

- ''Мени је жао што Дрвар пропада као град јер је стварно ово жалосно а посебно радио станица која ради од ’74 године'', ''Велика ствар да се помаже не само радио ''Дрвару'' него и нашем народу у Федерацији'', кажу грађани.

Радио ''Дрвар'' тренутно  тражи начин како да настави са исплаћивањем плата, али и измиривањем обавеза које слиједе. Да није било помоћи предсједника Српске овај медији ставио би кључ  у браву. 

 ''Обзиром да се свакодневно суочавамо са многобројним проблемима и административним и финансијским свакодневно смо усмјерени ка Републици Српској. Ово је још један доказ да су Република Српска и предсједник Додик увјек присутни у повратничким општинама'', каже начелник општине Дрвар, Душица Рунић.

Ово само још један у низу доказа да је Република Српска једини ослонац Србима повратницима у Федерацији БиХ. Из општинске управе истакли су и да је неопходно наћи нове начине пословања јавних предузећа како не би доживјели судбину Радио ''Дрвара''. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: