Планирани пројекти

Јовић: До октобра у Вукосављу креће изградња спортске дворане и вртића

  • 30.05.2024. 20:51

Након што је Борислав Ракић поднио оставку на мјесто начелника општине Вукосавље, функцију начелника преузео је његов први сарадник Дејан Јовић. У разговору за Идентитет Јовић објашњава тренутну ситуацију у општини Вукосавље и које пројекте планира реализовати до истека мандата у октобру.

Били сте седам година замјеник начелника општине Вукосавље, која је разлика између посла начелника и замјеника?

Посао начелника је више политичка функција кроз коју се представља општина, док је посао замјеника као што и сама ријеч каже неко ко мијења начелника и који је оперативац, неко ко д‌јелује у позадини начелника и који реализује његове идеје. Као замјеник начелника према закону преузео сам његову дужност до локалних  избора који се одржавају у октобру, а пошто се према истом закону замјеник начелника не именује до избора новог начелника настављам обављати свој досадашњи посао уз додатне активности начелника општине.

Колико сте упознати с функционисањем општине Вукосавље?

-Скоро два пуна мандата био сам замјеник начелника општине Вукосавље и упознат сам са комплетним функционисањем општине, свим одрађеним активностима у претходном периоду и плановима које је претходни начелник имао за наредни период јер смо све радили заједно. Ја као оперативац знам каква је ситуација, претходни начелник имао је одличне идеје и визије које смо се ми трудили да спроведемо у д‌јело. Борислав Ракић је направио систем у општини који функционише одлично и након његовог одласка наставили смо радити истим темпом, сви пројекти ће бити реализовани у наредном периоду.

Да ли се квалитет рада Борислава Ракића може на најбољи начин вид‌јети у томе што и када је отишао с функције начелника општине његов тим је наставио радити без проблема?

- Иза успјешног лидера увијек стоји тим, Борислав Ракић је лидер који је био први а ми сви иза њега. Наравно, један човјек не може ништа без тима и то је важна лекција коју сам научио од мог пријатеља Ракића. Управо вођен таквим примјером у наредном периоду планирам формирати тим који ће реализовати пројекте који ће доприносити нашој локалној заједници.

Који су пројекти у току и које је важно завршити до краја Вашег мандата у октобру?

-Скупштина општине Вукосавље донијела је одлуку о кредитном задужењу које ће бити реализовано у наредних десетак дана, а које ће бити искориштено за пројекат пословне зоне тј. спајање фаза Вукосавље 1 и 2, реконструкцију уличне расвјете гд‌је ћемо комплетно замијенити стару расвјету и постављање лед расвјете у мјестима гд‌је то већ нисмо урадили, пројекат водовода у Језеру гд‌је у одређеним дијеловима имамо проблем с притиском гд‌је ће бити урађене препумпне бустер станице. Ипак, круна нашег рада су пројекти изградње спортске дворане и вртића. За реализацију ова два пројекта потребна су огромна средства, али ми смо спремни за изазове, припремамо потребну документацију и до октобра крећемо с изградњом ова два објекта.

(Идентитет)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм