Planirani projekti

Jović: Do oktobra u Vukosavlju kreće izgradnja sportske dvorane i vrtića

  • 30.05.2024. 20:51

Nakon što je Borislav Rakić podnio ostavku na mjesto načelnika opštine Vukosavlje, funkciju načelnika preuzeo je njegov prvi saradnik Dejan Jović. U razgovoru za Identitet Jović objašnjava trenutnu situaciju u opštini Vukosavlje i koje projekte planira realizovati do isteka mandata u oktobru.

Bili ste sedam godina zamjenik načelnika opštine Vukosavlje, koja je razlika između posla načelnika i zamjenika?

Posao načelnika je više politička funkcija kroz koju se predstavlja opština, dok je posao zamjenika kao što i sama riječ kaže neko ko mijenja načelnika i koji je operativac, neko ko d‌jeluje u pozadini načelnika i koji realizuje njegove ideje. Kao zamjenik načelnika prema zakonu preuzeo sam njegovu dužnost do lokalnih  izbora koji se održavaju u oktobru, a pošto se prema istom zakonu zamjenik načelnika ne imenuje do izbora novog načelnika nastavljam obavljati svoj dosadašnji posao uz dodatne aktivnosti načelnika opštine.

Koliko ste upoznati s funkcionisanjem opštine Vukosavlje?

-Skoro dva puna mandata bio sam zamjenik načelnika opštine Vukosavlje i upoznat sam sa kompletnim funkcionisanjem opštine, svim odrađenim aktivnostima u prethodnom periodu i planovima koje je prethodni načelnik imao za naredni period jer smo sve radili zajedno. Ja kao operativac znam kakva je situacija, prethodni načelnik imao je odlične ideje i vizije koje smo se mi trudili da sprovedemo u d‌jelo. Borislav Rakić je napravio sistem u opštini koji funkcioniše odlično i nakon njegovog odlaska nastavili smo raditi istim tempom, svi projekti će biti realizovani u narednom periodu.

Da li se kvalitet rada Borislava Rakića može na najbolji način vid‌jeti u tome što i kada je otišao s funkcije načelnika opštine njegov tim je nastavio raditi bez problema?

- Iza uspješnog lidera uvijek stoji tim, Borislav Rakić je lider koji je bio prvi a mi svi iza njega. Naravno, jedan čovjek ne može ništa bez tima i to je važna lekcija koju sam naučio od mog prijatelja Rakića. Upravo vođen takvim primjerom u narednom periodu planiram formirati tim koji će realizovati projekte koji će doprinositi našoj lokalnoj zajednici.

Koji su projekti u toku i koje je važno završiti do kraja Vašeg mandata u oktobru?

-Skupština opštine Vukosavlje donijela je odluku o kreditnom zaduženju koje će biti realizovano u narednih desetak dana, a koje će biti iskorišteno za projekat poslovne zone tj. spajanje faza Vukosavlje 1 i 2, rekonstrukciju ulične rasvjete gd‌je ćemo kompletno zamijeniti staru rasvjetu i postavljanje led rasvjete u mjestima gd‌je to već nismo uradili, projekat vodovoda u Jezeru gd‌je u određenim dijelovima imamo problem s pritiskom gd‌je će biti urađene prepumpne buster stanice. Ipak, kruna našeg rada su projekti izgradnje sportske dvorane i vrtića. Za realizaciju ova dva projekta potrebna su ogromna sredstva, ali mi smo spremni za izazove, pripremamo potrebnu dokumentaciju i do oktobra krećemo s izgradnjom ova dva objekta.

(Identitet)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: