Зворник

Ивановић: Подршка Владе градњи пословне зоне у Брањеву и Пилици

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2024. 09:49

Пословна зона која ће бити грађена на подручју насеља Брањево и Пилица налази се у стратегији развоја града Зворника, а ове активности подржали су и Влада Републике Српске и ресорно министарство, рекао је данас градоначелник Бојан Ивановић.

"Жеља нам је да на том локалитету направимо пословну зону с обзиром на то да су створени одређени предуслови проласком гасовода према Бијељини", рекао је Ивановић Срни.

Он је истакао да је урађена инфраструктура, односно електрична енергија, вода, канализација и додао да је на том подручју, односно Шепку, Брањеву, Пилици, Локању, концентрисан велики број становништва, што је основни предуслов за функционисање пословне зоне.

"Припремићемо одређену површину земље на том подручју за изградњу пословне зоне, привешћемо је намјени и понудити заинтересованим инвеститорима", навео је Ивановић.

Бањалучка снајка питала студенте Харварда шта је Балкан, ово су одговори

Бањалучка снајка питала студенте Харварда шта је Балкан, ово су одговори

Ивановић је истакао да у прилог томе иде и податак што граница са ЕУ, односно Хрватске није далеко од Брањева, а близу је и Србија, што су све предуслови који ће вјероватно опредијелити неке од инвеститора за ову пословну зону.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић недавно је разговарао са министром привреде Србије Адријаном Месаревић о индустријским зонама и најавио да би ускоро требало да буде реализована једна од њих на подручју Зворник-Бијељина.

Митровић је тада рекао да је договорено да ће у наредних двадесетак дана са Месаревићевом бити урађена анализа којом ће се у заједничкој сарадњи сагледати оправданост, локација и законска регулатива, која покрива ову област.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: