Zvornik

Ivanović: Podrška Vlade gradnji poslovne zone u Branjevu i Pilici

  • Izvor: SRNA
  • 21.06.2024. 09:49

Poslovna zona koja će biti građena na području naselja Branjevo i Pilica nalazi se u strategiji razvoja grada Zvornika, a ove aktivnosti podržali su i Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, rekao je danas gradonačelnik Bojan Ivanović.

"Želja nam je da na tom lokalitetu napravimo poslovnu zonu s obzirom na to da su stvoreni određeni preduslovi prolaskom gasovoda prema Bijeljini", rekao je Ivanović Srni.

On je istakao da je urađena infrastruktura, odnosno električna energija, voda, kanalizacija i dodao da je na tom području, odnosno Šepku, Branjevu, Pilici, Lokanju, koncentrisan veliki broj stanovništva, što je osnovni preduslov za funkcionisanje poslovne zone.

"Pripremićemo određenu površinu zemlje na tom području za izgradnju poslovne zone, privešćemo je namjeni i ponuditi zainteresovanim investitorima", naveo je Ivanović.

Banjalučka snajka pitala studente Harvarda šta je Balkan, ovo su odgovori

Banjalučka snajka pitala studente Harvarda šta je Balkan, ovo su odgovori

Ivanović je istakao da u prilog tome ide i podatak što granica sa ЕU, odnosno Hrvatske nije daleko od Branjeva, a blizu je i Srbija, što su sve preduslovi koji će vjerovatno opredijeliti neke od investitora za ovu poslovnu zonu.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović nedavno je razgovarao sa ministrom privrede Srbije Adrijanom Mesarević o industrijskim zonama i najavio da bi uskoro trebalo da bude realizovana jedna od njih na području Zvornik-Bijeljina.

Mitrović je tada rekao da je dogovoreno da će u narednih dvadesetak dana sa Mesarevićevom biti urađena analiza kojom će se u zajedničkoj saradnji sagledati opravdanost, lokacija i zakonska regulativa, koja pokriva ovu oblast.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: