Источно Сарајево

Хуманитарни васкршњи концерт ОШ "Свети Сава“ - новац иде за лијечење Милоша Божовића

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2024. 12:13

Милош Трифковић, ученик трећег разреда Основне школе "Свети Сава“ отпјевао нам је пјесму "Ми смо дјеца неба“ којом се, заједно на својим другарима из хора, представио на 3. хуманитарном васкршњем концерту ове школе.

Малишани из ове школе објаснили су нам због чега је веома важно помагати другима. Како и сами кажу, воле да помажу и кроз одрастање су их и школа и родитељи учили како да буду хумани. 

"Ми смо овдје дошли да помогнемо некима коме треба помоћи. Ми волимо да дођемо овако и да нешто отпјевамо и да помогнемо другима“, каже ученик Основне школе "Свети Сава“ Милена Вуковић.

"Од одрастања требамо да будемо хумани!“, поручује ученик Марија Бјелогрлић.

"То је важно за нас јер ми требамо ту да наступамо и да пренесемо неким људима, који на примјер немају довољно новца за потребна средства и зато смо ми вечерас овдје да њима помогнемо“, додаје Ружица Катић.

На овогодишњем хуманитарном концерту учествовало је око 200 ученика, који су различитим скечевима, пјесмом и плесом забављали публику.

"Велики број ученика учествује у овом концерту, зато што су укључене све секције наше школе и нижи и виши разреди. Наравно, то је један колажни програм од хорског извођења, плесног наступа, њихових рецитација, игроказа и наравно неизоставно је да наши ученици покажу како они доживљавају обичаје који су везани за Васкрс“, каже директор Основне школе "Свети Сава“ Источно Сарајево Жељка Топалић.

Осим културно-забавног програма, ученици ове школе су  поставили у холу Културног центра и своје ликовне радове посвећене Васкрсу.

"Радови које видите иза мене су радови које су издвојили ученици ликовне секције нижих и виших разреда, панои који се налазе у холу школе и наравно на подијуму се налази сценографија, коју смо ми осмислили коме и чему је посвећен овај празник“, додаје директор Основне школе "Свети Сава“ Источно Сарајево Жељка Топалић.

Новац прикупљен на овом хуманитарном концерту Основне школе "Свети Сава“, намијењен је за лијечење суграђанина Милоша Божовића, који је доживио тешку повреду главе на фудбалској утакмици и пао у кому, а након осам година лежања у стању будне коме, добио је могућност лијечења матичним ћелијама у једној руској клиници у Москви. Ово лијечење је до сада дало одличне резултате.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм