Istočno Sarajevo

Humanitarni vaskršnji koncert OŠ "Sveti Sava“ - novac ide za liječenje Miloša Božovića

  • Izvor: ATV
  • 10.05.2024. 12:13

Miloš Trifković, učenik trećeg razreda Osnovne škole "Sveti Sava“ otpjevao nam je pjesmu "Mi smo djeca neba“ kojom se, zajedno na svojim drugarima iz hora, predstavio na 3. humanitarnom vaskršnjem koncertu ove škole.

Mališani iz ove škole objasnili su nam zbog čega je veoma važno pomagati drugima. Kako i sami kažu, vole da pomažu i kroz odrastanje su ih i škola i roditelji učili kako da budu humani. 

"Mi smo ovdje došli da pomognemo nekima kome treba pomoći. Mi volimo da dođemo ovako i da nešto otpjevamo i da pomognemo drugima“, kaže učenik Osnovne škole "Sveti Sava“ Milena Vuković.

"Od odrastanja trebamo da budemo humani!“, poručuje učenik Marija Bjelogrlić.

"To je važno za nas jer mi trebamo tu da nastupamo i da prenesemo nekim ljudima, koji na primjer nemaju dovoljno novca za potrebna sredstva i zato smo mi večeras ovdje da njima pomognemo“, dodaje Ružica Katić.

Na ovogodišnjem humanitarnom koncertu učestvovalo je oko 200 učenika, koji su različitim skečevima, pjesmom i plesom zabavljali publiku.

"Veliki broj učenika učestvuje u ovom koncertu, zato što su uključene sve sekcije naše škole i niži i viši razredi. Naravno, to je jedan kolažni program od horskog izvođenja, plesnog nastupa, njihovih recitacija, igrokaza i naravno neizostavno je da naši učenici pokažu kako oni doživljavaju običaje koji su vezani za Vaskrs“, kaže direktor Osnovne škole "Sveti Sava“ Istočno Sarajevo Željka Topalić.

Osim kulturno-zabavnog programa, učenici ove škole su  postavili u holu Kulturnog centra i svoje likovne radove posvećene Vaskrsu.

"Radovi koje vidite iza mene su radovi koje su izdvojili učenici likovne sekcije nižih i viših razreda, panoi koji se nalaze u holu škole i naravno na podijumu se nalazi scenografija, koju smo mi osmislili kome i čemu je posvećen ovaj praznik“, dodaje direktor Osnovne škole "Sveti Sava“ Istočno Sarajevo Željka Topalić.

Novac prikupljen na ovom humanitarnom koncertu Osnovne škole "Sveti Sava“, namijenjen je za liječenje sugrađanina Miloša Božovića, koji je doživio tešku povredu glave na fudbalskoj utakmici i pao u komu, a nakon osam godina ležanja u stanju budne kome, dobio je mogućnost liječenja matičnim ćelijama u jednoj ruskoj klinici u Moskvi. Ovo liječenje je do sada dalo odlične rezultate.  

Pratite nas i putem Vibera