Жалбе на све стране

Град Бијељина не дозначава новац буџетским корисницима

  • Извор: АТВ
  • 05.06.2024. 19:28

Град Бијељина Дому здравља само у новцу дугује 1,35 милиона. Овиме је рад ове установе која има преко 150.000 корисника доведен у питање. Питају се и зашто је здравље грађана Бијељине, градоначелнику који је љекар по струци, на посљедњем мјесту.

„Пола године је прошло без икаквог дозначавања средстава, негативан тренд дозначавања за примарну здравствену заштиту, дакле, наставља се од краја 2020.године, тако смо почели, тако и настављамо. На данашњи дан дуговања града према Дому здравља износе 1.350.000КМ у новцу и пола милиона у реконструкцији секторских амбуланти“, рекла је Данијела Ђукин, директор Дома здравља Бијељина.

Ситуација је иста и у свим установама којима газдује град. Градска Топлана, Бања Дворови, Градско позориште, Центар за Социјални рад, вртић, школе, новине, Аграрни фонд, Воде,  Дуговања, неуплаћени доприноси, плате.

„Имамо великих проблема око финансијских токова и реализације, тако и ми у Центру за социјални рад имамо проблем око исплате једнократне помоћи, зато што Градска управа не може да нас прати, да нам дозначавају готов новац у оном износу у коме то грађанима припада, односно по динамици захтјева које грађани подносе“, изјавио је Горан Марковић, Центар за социјални рад.

„Јер смо ове године дошли у незгодну ситуацију, дугујемо новац добављачима што се до сада није догађало, добили смо неке опомене пред тужбу, искључен нам је телефон“, додао је Иван Петровић, директор Градског позоришта.

Функционисање свих јавних установа које су на буџету града је угрожено. Новац није уплаћиван по неколико мјесеци. Дефицит града у овом тренутку незванично је преко 12 милиона КМ. Трошен мимо оквира, па и за непостојеће ставке.

„Ситуација је више него забрињавајућа, поставио сам и одборничко питање, колико  новца град Бијељина са данашњим даном дугује? Која су то доспјела потраживања. Колико новца је уплаћено 2023./2024.  преко буџетског оквира и мимо буџетског оквира? Све ове институције су обавезе стварале у склопу са усвојеним буџетом“, истакао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

На сва ова питања требао би да да Љубиша Петровић или бар неко из Градске управе, али се они ни овај пут нису појавили. Незванично, градоначелник је на путу у Русији. Кажу повео је и супругу, а за пут из благајне града узео аконтацију од 10.000 КМ .

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)