Jablanica

Gazda optužen za premlaćivanje radnice zaključao hotel

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2023. 14:18

Slučaj koji je šokirao cijelu regiju i izazvao buru reakcija, odnosno premlaćivanje radnice hotela u Jablanici od strane vlasnika, a nakon kojeg je održano okupljanje brojnih građana BiH ispred jablaničkog hotela, u kojem su se dogodile nemile scene, stavljen je ključ u bravu tog objekta, uz obaviještenje da je u toku kolektivni godišnji odmor.

Tako je onemogućeno inspekciji da obavi inspekciji nadzor nad hotelom, a dobro upućeni izvori, kažu, da je ključ u bravu stavljen jer su nakon nemilih scena u tom objektu masovno otkazivane rezervacije i sumnja se da će Amir Džafić, koji od tada nije viđen u Jablanici, vratiti poslovanje tom hotelu.

Čak je i Opština Jablanica otkazala svu buduću saradnju sa ovim hotelom.


Loše vijesti za proizvođače i ljubitelje rakije

Loše vijesti za proizvođače i ljubitelje rakije

"Nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba postojati, a odgovor na njega mora biti brz i oštar. Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužilaštvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila. Kao načelnik Opštine pobrinuću se da Opština Jablanica u periodu ispred nas preispita bilo kakvu saradnju s poslovnim subjektima koji pored omalovažavanja radnika i njihovih prava sprovode i fizičko nasilje nad njima. Zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. vijeku je neprihvatljivo. Našoj sugrađanki želim brz i uspješan oporavak", poručio je načelnik Jablanice.

Podsjećamo vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić, koji ima više od stotinu kilograma nagrnuo je na radnicu, ženu, tešku svega šezdesetak kilograma jedan na jedan, jer mu je najavila otkaz.

Nije imala nikakve šanse da se brani, a tražila je samo svoju platu od 700 KM.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.