Вртић "Мајке Југовића" Добој.

Добојски вртић проширио капацитетe

  • Извор: АТВ
  • 31.08.2024. 19:30

Стотину малишана, који су након првог позива остали испод црте, од септембра ће моћи у вртић. Добојска предшколска установа успјела је да обезбиједи мјесто за све.

Тридесет малишана распоређено је у постојећим просторијама. За остатак се уређују нове.

 „Сада прилагођавамо у овом моменту су радови у објекти Краља Петра који има огромне површине које нису биле искориштене тако да прилагођавамо радне собе“, рекла је Анђелка Кузмић, директор ПЈУ вртић "Мајке Југовића" Добој.  

Припрема се објекат, као и особље. Од понедјељка ће о дјеци у 26 васпитних група бринути 96 запослених.

 „Увелико су припреме у току од уређења собе простора, терасе, распореда дидактичког материјала, потрошног материјала, с радошћу ишчекујемо тај почетак 2. септембра“, каже васпитачица Јелена Недић.

Припреме родитеља, макар оних са четворо и више дјеце, су олакшане ранијом одлуком, да ни за једно од њих не плаћају боравак. Кажу то је велика подршка.

„Да морам да плаћам морам да издвојим мјесечно 400 КМ, сад је та цијена. Од тих 400 марака можемо да спремимо двоје дјеце у школу за прибор за остало“, рекла је Тамара Јовић, мајка једног малишана.

 „Супруга и ја имамо четворо дјеце, тренутно троје у вртићу и то нам је велика олакшица за наш буџет да сад узмемо да плаћамо 600 марака мјесечно“, казао је Дарко Вукојевић, отац.

У добојском вртићу борави 23 малишана из вишечланих породица од укупно 613. Отварањем новог објекта и проширењем постојећих,  капацитет је за годину и по повећан за 200 мјеста.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

    Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм