Vrtić "Majke Jugovića" Doboj.

Dobojski vrtić proširio kapacitete

  • Izvor: ATV
  • 31.08.2024. 19:30

Stotinu mališana, koji su nakon prvog poziva ostali ispod crte, od septembra će moći u vrtić. Dobojska predškolska ustanova uspjela je da obezbijedi mjesto za sve.

Trideset mališana raspoređeno je u postojećim prostorijama. Za ostatak se uređuju nove.

 „Sada prilagođavamo u ovom momentu su radovi u objekti Kralja Petra koji ima ogromne površine koje nisu bile iskorištene tako da prilagođavamo radne sobe“, rekla je Anđelka Kuzmić, direktor PJU vrtić "Majke Jugovića" Doboj.  

Priprema se objekat, kao i osoblje. Od ponedjeljka će o djeci u 26 vaspitnih grupa brinuti 96 zaposlenih.

 „Uveliko su pripreme u toku od uređenja sobe prostora, terase, rasporeda didaktičkog materijala, potrošnog materijala, s radošću iščekujemo taj početak 2. septembra“, kaže vaspitačica Jelena Nedić.

Pripreme roditelja, makar onih sa četvoro i više djece, su olakšane ranijom odlukom, da ni za jedno od njih ne plaćaju boravak. Kažu to je velika podrška.

„Da moram da plaćam moram da izdvojim mjesečno 400 KM, sad je ta cijena. Od tih 400 maraka možemo da spremimo dvoje djece u školu za pribor za ostalo“, rekla je Tamara Jović, majka jednog mališana.

 „Supruga i ja imamo četvoro djece, trenutno troje u vrtiću i to nam je velika olakšica za naš budžet da sad uzmemo da plaćamo 600 maraka mjesečno“, kazao je Darko Vukojević, otac.

U dobojskom vrtiću boravi 23 mališana iz višečlanih porodica od ukupno 613. Otvaranjem novog objekta i proširenjem postojećih,  kapacitet je za godinu i po povećan za 200 mjesta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: