Добој добија административни центар

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2024. 19:52

Модеран објекат у центру града. Тако према идејном рјешењу изгледа нови административни центар. Некадашњи универзитет и Павловић банка ће бити реконструисани. Радови би могли да почну наредне године.

 “Један модеран савремен објекат који ће смјестити комплетну администрацију гдје ћемо  се трајно смјестити у наредном периоду”, изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја. 

У току је израда пројекта који ће одредити висину улагања. Идеја, као и локација, Светог Саве број 1,  Добојлијама су по мјери”.

„У сваком случају сматрам да је локација боља него она првобитна која е планирана код цркве мислим да је много боље у центру.“

„Ја мислим ако је лакше, ако је општина у центру а не негдје далеко.“

„Близу центар, све ти је при руци, доле општина мало даље, поготово гдје је сада, не може бити боље.“

Након рушења старе општине службе су измјештене. Дио их је и сада у Павловић банци. Иако ће њеним уређењем бити ријешен смјештај градске администрације, не одустаје се ни од објекта код нове цркве.

„Да комплетан административни центар, гдје би биле регионалне, односно републичке институције, смјештене уз тај заједнички објекат, наравно нећемо одустати од тога тражићемо заједничка рјешења“, поручио је Јеринић.

Тај пројекат према ранијим најавама могао би да кошта око 50 милиона марака. Павловић банка која ће бити адаптирана раније је купљена за 12 милиона. Стара општина је продата за око два милиона марака, а потом срушена због градње пословног објекта.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)