Doboj dobija administrativni centar

  • Izvor: ATV
  • 26.08.2024. 19:52

Moderan objekat u centru grada. Tako prema idejnom rješenju izgleda novi administrativni centar. Nekadašnji univerzitet i Pavlović banka će biti rekonstruisani. Radovi bi mogli da počnu naredne godine.

 “Jedan moderan savremen objekat koji će smjestiti kompletnu administraciju gdje ćemo  se trajno smjestiti u narednom periodu”, izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

U toku je izrada projekta koji će odrediti visinu ulaganja. Ideja, kao i lokacija, Svetog Save broj 1,  Dobojlijama su po mjeri”.

„U svakom slučaju smatram da je lokacija bolja nego ona prvobitna koja e planirana kod crkve mislim da je mnogo bolje u centru.“

„Ja mislim ako je lakše, ako je opština u centru a ne negdje daleko.“

„Blizu centar, sve ti je pri ruci, dole opština malo dalje, pogotovo gdje je sada, ne može biti bolje.“

Nakon rušenja stare opštine službe su izmještene. Dio ih je i sada u Pavlović banci. Iako će njenim uređenjem biti riješen smještaj gradske administracije, ne odustaje se ni od objekta kod nove crkve.

„Da kompletan administrativni centar, gdje bi bile regionalne, odnosno republičke institucije, smještene uz taj zajednički objekat, naravno nećemo odustati od toga tražićemo zajednička rješenja“, poručio je Jerinić.

Taj projekat prema ranijim najavama mogao bi da košta oko 50 miliona maraka. Pavlović banka koja će biti adaptirana ranije je kupljena za 12 miliona. Stara opština je prodata za oko dva miliona maraka, a potom srušena zbog gradnje poslovnog objekta.

Pratite nas i putem Vibera