Служена литургија

Дан страдања српског становништва у Трнову: Њихова жртва не смије бити заборављена

  • Извор: РТРС
  • 30.07.2024. 12:13

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново обиљежила је Дан страдања српског становништва у Трнову.

У Храму Светог Георгија служена је литургија, а након тога услиједио је парастос и полагање вијенаца код централног споменика у Трнову.

Вијенце на спомен-обиљежју положили су савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, начелници општина Трново и Калиновик Драгомир Гаговић и Радомир Сладоје, Горан Тимотија из општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, представници Скупштине града Источно Сарајево, борачких организација и Црвеног крста Републике Српске, а почаст страдалим цивилима и борцима одала је и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сања Вулић.

Званичници Српске честитали Арнаутовићевој и Микецу

Званичници Српске честитали Арнаутовићевој и Микецу

Томић је рекао у Трнову почињен тежак злочин над Србима и да српски народ мора чувати Републику Српску коју су одбранили они којима је данас одата почаст.

Предсједница Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац рекла је да је важно да се овакви датуми обиљежавају и сјећања преносе на будућа покољења.

Тимотија је истакао да још нико није одговарао за злочине у Трнову и околним селима и да је то поражавајуће.

Вулић: Mарфи, гдје је новац који су узели Џо и Хантер!?

Вулић: Mарфи, гдје је новац који су узели Џо и Хантер!?

Бјелица је рекао да жртва српских бораца и цивила, који су дали живот да бисмо ми данас живјели у миру, никада не смије бити заборављена.

Гаговић је рекао да је у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубљена једна генерација и да њихова жртва никада не смије бити заборављена.

Током Одбрамбено-отаџбинског рата у Трнову је убијен 101 цивил, док је за одбрану живот положило 130 бораца Војске Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: