Služena liturgija

Dan stradanja srpskog stanovništva u Trnovu: Njihova žrtva ne smije biti zaboravljena

  • Izvor: RTRS
  • 30.07.2024. 12:13

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo obilježila je Dan stradanja srpskog stanovništva u Trnovu.

U Hramu Svetog Georgija služena je liturgija, a nakon toga uslijedio je parastos i polaganje vijenaca kod centralnog spomenika u Trnovu.

Vijence na spomen-obilježju položili su savjetnik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, načelnici opština Trnovo i Kalinovik Dragomir Gagović i Radomir Sladoje, Goran Timotija iz opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, predstavnici Skupštine grada Istočno Sarajevo, boračkih organizacija i Crvenog krsta Republike Srpske, a počast stradalim civilima i borcima odala je i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić.

Zvaničnici Srpske čestitali Arnautovićevoj i Mikecu

Zvaničnici Srpske čestitali Arnautovićevoj i Mikecu

Tomić je rekao u Trnovu počinjen težak zločin nad Srbima i da srpski narod mora čuvati Republiku Srpsku koju su odbranili oni kojima je danas odata počast.

Predsjednica Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac rekla je da je važno da se ovakvi datumi obilježavaju i sjećanja prenose na buduća pokoljenja.

Timotija je istakao da još niko nije odgovarao za zločine u Trnovu i okolnim selima i da je to poražavajuće.

Vulić: Marfi, gdje je novac koji su uzeli Džo i Hanter!?

Vulić: Marfi, gdje je novac koji su uzeli Džo i Hanter!?

Bjelica je rekao da žrtva srpskih boraca i civila, koji su dali život da bismo mi danas živjeli u miru, nikada ne smije biti zaboravljena.

Gagović je rekao da je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubljena jedna generacija i da njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena.

Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u Trnovu je ubijen 101 civil, dok je za odbranu život položilo 130 boraca Vojske Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: