Добој

Цвијановић: У Српској никад ништа није започето, а да није и завршено

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2024. 12:14

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас у Добоју на отварању нове болнице "Свети апостол Лука" да је поносна што у Републици Српској никада није ништа започето, а да није завршено.

Цвијановићева је рекла да само поглед на ову нову болницу изазива одушевљење и захвалност свима који су били дио ове велике инвестиције и подухвата.

"Поносна сам што сам кроз све године претходног рада могла да на свој начин дам допринос и учествујем у оваквим пројектима и због тога што у Републици Српској никада није ништа започето, а да није завршено", истакла је Цвијановићева на свечаности поводом отварање нове болнице у Добоју.

Вишковић: Улагања у здравствени сектор - побједа Српске

Вишковић: Улагања у здравствени сектор - побједа Српске

Цвијановићева је подсјетила на 2006. годину, када је тадашњи предсједник Владе, а данас предсједник Републике Милорад Додик, најавио велики пројекат мапирања здравственог сектора и обавезу да се изграде модерне велике болнице у свим регијама у Српској, наводећи да је тада и сама била скептик.

"И тада смо се суочавали са великим проблемима и тако велике пројекте и захвате било је тешко замислити и за нас који смо тада били у институцијама. Али, још тада смо рекли да ако не почнемо, нећемо ни завршити. Тад смо обиљежили све наше регије, управо реализацијом овог пројекта у области здравства, да имамо модерне болнице, али и многе друге инфраструктурне пројекте широм Републике Српске", нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је захвалила свим здравственим радницима што су предано лијечили грађане, те стрпљиво чекали да дођу да раде у бољим условима.

Додик: Српска показује способност да може да реагује на потребе грађана

Додик: Српска показује способност да може да реагује на потребе грађана

"То није случај само са Добојем, него са свим нашим градовима, општинама и регијама и наставићемо у наредном периоду једнако одговорно да се односимо према свим нашим становницима и свим локалним заједницама, да разумијемо потребе свих и све оно што нас чека у будућности", истакла је Цвијановићева.

Она је захвалила свим грађанима за љубав према Републици Српској, а институцијама за способности да је граде и унапређују.

"Захвална сам што имамо толико добре људе који су свјесни потребе да се окупимо и заједно реализујемо важне пројекте какав је и овај данас", закључила је Цвијановићева.


(Фото: Борислав Здриња)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?