Градоначелник Источног Сарајева

Ћосић: Торањ у бојама заставе Српске није провокација

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 11:37

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да торањ у бојама заставе Републике Српске на Требевићу није провокација, те да му никада није сметало, нити је сматрао провокацијом постављање неуставних застава широм Федерације БиХ.

- Ниједног трена и никад ми нису сметала, нити сам сматрао провокацијом безбројна постављања неуставних застава широм ФБиХ. Недавно се она на Влашићу и поцијепала. Ваљда је Господ Бог нашој браћи показао шта мисли о њој - рекао је Ћосић.

Коментаришући вијест федералних медија да је освјетљење торња на врху Требевића у бојама српске тробојке провокација која је изазвала и "шаљиву реакцију" грађана Сарајева који су на мост Чобанија јутрос поставили поруку "Синоћ провокација, сутра пос'о Федерација" и уз то натпис и заставу такозване Армије БиХ, Ћосић је поновио да није провоцирао, нити да провоцира, те да су му драге комшије из ФБиХ.

- Сви смо људи и сви имамо исте коријене. Тако је сада и биће увијек - поручио је градоначелник Источног Сарајева.

Он је напоменуо да Срби из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ раде у оквиру квоте која по проценту и праву припада српском народу у БиХ као конститутивном.

Ћосић је додао да они који су запослени у приватним компанијама раде на основу својих квалификација и да је свуда у свијету тако, па и у БиХ.

- Има и Бошњака који раде у Источном Сарајеву. И нека их. Сви смо људи исти. Ево, ако ће бити лакше данас је киша и облачно, можда се вечерас неће видјети застава Републике Српске на Требевићу - До сљедећег разведравања! - поручио је градоначелник.

Ћосић је јуче поручио да је торањ у бојама заставе Републике Српске на Требевићу свјетионик Источног Сарајева и дио је активности у стварању културе памћења и сјећања у намјери да се зна колико дуго Срби постоје на овим просторима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина