Градоначелник Источног Сарајева

Ћосић: Све кључне пројекте у граду урадила је Влада Српске

  • 25.09.2024. 13:48

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је све кључне пројекте у овом граду урадила Влада Републике Српске.

Ћосић је након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком рекао да су разговарали о будућим пројектима, додајући да Српска своје огледало има у Источном Сарајеву које је значајна стратешка тачка.

Он је захвалио предсједнику Српске за разумијевање онога што је град Источно Сарајево, јер је увијек истицао важност једнаког равномјерног развоја града од Сокоца до Трнова.

"Ми овдје показујемо како можемо поново да се уздигнемо и растемо“, рекао је Ћосић.

Предсједник Српске се састао са Ћосићем: Обишли мјесто радова на реконструкцији и изградњи Ректората и Музичке академије

Предсједник Српске се састао са Ћосићем: Обишли мјесто радова на реконструкцији и изградњи Ректората и Музичке академије

Он је навео да је данас са предсједником Српске обишао зграду Ректората Универзитета у Источном Сарајеву, која ће са поносом носити епитет најљепше у граду Источно Сарајево, те Музичку академију и парк Сунца.

"Овај парк је био идеја предсједника Додика и биће посвећен свим српским цивилима страдалим у 20. вијеку. То је огледало поштовања према онима који су страдали само зато што су били Срби“, рекао је Ћосић и додао да ће њихова имена и мјеста страдања бити истакнута у парку.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је поносан што се данас могу увјерити у резултате пројекте које су претходних година заједнички договорили.

"Ово је сигурно прави примјер синергије локалне и градске управе са институцијама Републике Српске. Када смо окупљени и када подржавамо једни друге, свашта можемо да направимо“, рекао је Катић.

Вулић: Гдје су они који су исмијавали када сам упозоравала да се спрема атентат на Додика

Вулић: Гдје су они који су исмијавали када сам упозоравала да се спрема атентат на Додика

Он је указао да се данас завршава све оно што је прије четири године речено да је потребно граду Источно Сарајево, односно да се приводи крају зграде Ректората, Музичке академије, концертне дворане, парк Сунца страдалим цивилима, студенски домови.

Катић је рекао да је вриједност свих пројеката који су у претходне четири године започети и који се завршавају више од 60 милиона КМ само у општину Источно Ново Сарајево, те да то финансирају Влада Републике Српске, општинска и градска управа.

Он је додао да ослушкују све потребе становника Источног Новог Сарајева и да је приоритет све оно што они кажу.

Катић је напоменуо да је завршена и зграда новог вртића која ће за мјесец-два бити пуштена у рад.

Он је истакао да општина за све пројекте које делегира има подршку институција Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера