Gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ćosić: Sve ključne projekte u gradu uradila je Vlada Srpske

  • 25.09.2024. 13:48

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je sve ključne projekte u ovom gradu uradila Vlada Republike Srpske.

Ćosić je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da su razgovarali o budućim projektima, dodajući da Srpska svoje ogledalo ima u Istočnom Sarajevu koje je značajna strateška tačka.

On je zahvalio predsjedniku Srpske za razumijevanje onoga što je grad Istočno Sarajevo, jer je uvijek isticao važnost jednakog ravnomjernog razvoja grada od Sokoca do Trnova.

"Mi ovdje pokazujemo kako možemo ponovo da se uzdignemo i rastemo“, rekao je Ćosić.

Predsjednik Srpske se sastao sa Ćosićem: Obišli mjesto radova na rekonstrukciji i izgradnji Rektorata i Muzičke akademije

Predsjednik Srpske se sastao sa Ćosićem: Obišli mjesto radova na rekonstrukciji i izgradnji Rektorata i Muzičke akademije

On je naveo da je danas sa predsjednikom Srpske obišao zgradu Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koja će sa ponosom nositi epitet najljepše u gradu Istočno Sarajevo, te Muzičku akademiju i park Sunca.

"Ovaj park je bio ideja predsjednika Dodika i biće posvećen svim srpskim civilima stradalim u 20. vijeku. To je ogledalo poštovanja prema onima koji su stradali samo zato što su bili Srbi“, rekao je Ćosić i dodao da će njihova imena i mjesta stradanja biti istaknuta u parku.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je ponosan što se danas mogu uvjeriti u rezultate projekte koje su prethodnih godina zajednički dogovorili.

"Ovo je sigurno pravi primjer sinergije lokalne i gradske uprave sa institucijama Republike Srpske. Kada smo okupljeni i kada podržavamo jedni druge, svašta možemo da napravimo“, rekao je Katić.

Vulić: Gdje su oni koji su ismijavali kada sam upozoravala da se sprema atentat na Dodika

Vulić: Gdje su oni koji su ismijavali kada sam upozoravala da se sprema atentat na Dodika

On je ukazao da se danas završava sve ono što je prije četiri godine rečeno da je potrebno gradu Istočno Sarajevo, odnosno da se privodi kraju zgrade Rektorata, Muzičke akademije, koncertne dvorane, park Sunca stradalim civilima, studenski domovi.

Katić je rekao da je vrijednost svih projekata koji su u prethodne četiri godine započeti i koji se završavaju više od 60 miliona KM samo u opštinu Istočno Novo Sarajevo, te da to finansiraju Vlada Republike Srpske, opštinska i gradska uprava.

On je dodao da osluškuju sve potrebe stanovnika Istočnog Novog Sarajeva i da je prioritet sve ono što oni kažu.

Katić je napomenuo da je završena i zgrada novog vrtića koja će za mjesec-dva biti puštena u rad.

On je istakao da opština za sve projekte koje delegira ima podršku institucija Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera