"Били су агресивни"

Чопор паса напао човјека у центру Бијељине

  • Извор: ИнфоБијељина
  • 28.08.2024. 16:34

Витомира Драганића из Бијељине, док се синоћ враћао са посла, у центру града, напао је чопор паса.

"Приликом повратка са посла, кретао сам се Улицом Меше Селимовића у центу града. У једном моменту чуо сам лавеж паса иза себе и убрзо сам осјетио угриз у лијеву поткољеницу. Окренуо сам се, видио три до четири пса, један ме је угризао и убрзо након тога и други. Пошао сам да се одбраним. Они су били агресивни и у једном моменту су одустали. Погледао сам ногу, видио сам крв и одмах сам позвао полицију, започиње Драганић.

Драганић је одмах отишао у Хитну помоћ бијељинског Дома здравља гдје му је указана помоћ и прописана одређена терапија.

Вулин упитао Конаковића: Што ми забрањујеш, кад не можеш да ми забраниш?

Вулин упитао Конаковића: Што ми забрањујеш, кад не можеш да ми забраниш?

„Данас сам ишао код инфектолога који су ми саопштили да је такав случај пријављен и прије два дана, исто у центру града, отприлике на истом мјесту, те се вјероватно ради о истом чопору паса. Мислим да је проблем и што надлежни немају информације одакле су дошли ти пси, да ли имају бјеснило, велика је непознаница“, додаје Драганић.

У разговору он наводи да ће пријаву поднијети надлежном градском одјељењу, али да ће ангажовати и адвоката.

„Ја ћу поднијети захтјев надлежном одјељењу, прикупити комплетну медицинску документацију, записник од полиције, и када прикупим све ангажоваћу адвоката. Угоститељски радници у оближњем кафићу већ кажу да данима имају проблем са тим чопором паса који су у центру града. Наводе и да су пријављивани надлежним органима али да још нико ни је реаговао и да ништа не предузима“, закључује Драганић.

Из Адвокатске канцеларије Стевановић су рекли да је Одјељење за стамбено-комуналне послове Града Бијељина надлежно да рјешава овакве ситуације када се деси да пас луталица нападне грађанина.

Страва у Новом Пазару: Убио супругу, па себе

Страва у Новом Пазару: Убио супругу, па себе

„У ранијим мандатима у претходним сазивима Градске управе дешавали су се често такви проблеми. Град је дужан да обезбиједи тзв. шинтерску службу и нпр. док сам ја био градски менаџер, тада је био огроман проблем у граду са псима луталицама. Био је проблем са старијим људима које су нападали а било је и случајева напада на дјецу“, рекао је Милош Стевановић, адвокат, пише Инфобијељина.

Стевановић додаје да су штете које се досуђују у износу од пар стотина марака, а може ићи и ка више, у зависности од тога какве су посљедице.

„Сваки грађанин има право да, уколико Град не одговори, може тужити и путем суда тражити накнаду штете, што је ријеткост, јер Град обично реагује и исплаћује штету. За доказивање је потребан доказ љекара о повреди, а свакако је пожељно тај случај пријавити полицији“, рекао је Стевановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.