"Bili su agresivni"

Čopor pasa napao čovjeka u centru Bijeljine

  • Izvor: InfoBijeljina
  • 28.08.2024. 16:34

Vitomira Draganića iz Bijeljine, dok se sinoć vraćao sa posla, u centru grada, napao je čopor pasa.

"Prilikom povratka sa posla, kretao sam se Ulicom Meše Selimovića u centu grada. U jednom momentu čuo sam lavež pasa iza sebe i ubrzo sam osjetio ugriz u lijevu potkoljenicu. Okrenuo sam se, vidio tri do četiri psa, jedan me je ugrizao i ubrzo nakon toga i drugi. Pošao sam da se odbranim. Oni su bili agresivni i u jednom momentu su odustali. Pogledao sam nogu, vidio sam krv i odmah sam pozvao policiju, započinje Draganić.

Draganić je odmah otišao u Hitnu pomoć bijeljinskog Doma zdravlja gdje mu je ukazana pomoć i propisana određena terapija.

Vulin upitao Konakovića: Što mi zabranjuješ, kad ne možeš da mi zabraniš?

Vulin upitao Konakovića: Što mi zabranjuješ, kad ne možeš da mi zabraniš?

„Danas sam išao kod infektologa koji su mi saopštili da je takav slučaj prijavljen i prije dva dana, isto u centru grada, otprilike na istom mjestu, te se vjerovatno radi o istom čoporu pasa. Mislim da je problem i što nadležni nemaju informacije odakle su došli ti psi, da li imaju bjesnilo, velika je nepoznanica“, dodaje Draganić.

U razgovoru on navodi da će prijavu podnijeti nadležnom gradskom odjeljenju, ali da će angažovati i advokata.

„Ja ću podnijeti zahtjev nadležnom odjeljenju, prikupiti kompletnu medicinsku dokumentaciju, zapisnik od policije, i kada prikupim sve angažovaću advokata. Ugostiteljski radnici u obližnjem kafiću već kažu da danima imaju problem sa tim čoporom pasa koji su u centru grada. Navode i da su prijavljivani nadležnim organima ali da još niko ni je reagovao i da ništa ne preduzima“, zaključuje Draganić.

Iz Advokatske kancelarije Stevanović su rekli da je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove Grada Bijeljina nadležno da rješava ovakve situacije kada se desi da pas lutalica napadne građanina.

Strava u Novom Pazaru: Ubio suprugu, pa sebe

Strava u Novom Pazaru: Ubio suprugu, pa sebe

„U ranijim mandatima u prethodnim sazivima Gradske uprave dešavali su se često takvi problemi. Grad je dužan da obezbijedi tzv. šintersku službu i npr. dok sam ja bio gradski menadžer, tada je bio ogroman problem u gradu sa psima lutalicama. Bio je problem sa starijim ljudima koje su napadali a bilo je i slučajeva napada na djecu“, rekao je Miloš Stevanović, advokat, piše Infobijeljina.

Stevanović dodaje da su štete koje se dosuđuju u iznosu od par stotina maraka, a može ići i ka više, u zavisnosti od toga kakve su posljedice.

„Svaki građanin ima pravo da, ukoliko Grad ne odgovori, može tužiti i putem suda tražiti naknadu štete, što je rijetkost, jer Grad obično reaguje i isplaćuje štetu. Za dokazivanje je potreban dokaz ljekara o povredi, a svakako je poželjno taj slučaj prijaviti policiji“, rekao je Stevanović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: